Mina produkter
Hjälp

Funktioner i Visma AutoInvoice

12-09-2018 15:52 (Uppdaterad 16-07-2021)
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 1192 Visningar

När Autoinvoice integrationen är aktiverad finner du de olika funktionerna via Autoinvoice fokusområdet från den vänstra menyn i Mamut eller via Visa - Autoinvoice i huvudmenyn upptill.

Mamut skrivbord.JPG

 

Aktivera Autoinvoice används till att inaktivera Autoinvoice integrationen om det skulle bli aktuellt. Här kan du också ändra vilken faktura rapport som ska användas som bifogad rapportfil när du aktiverar Autoinvoice på nya kunder, i rullgardinsmenyn Utskriftsformat. Läs mer om hur du aktiverar AutoInvoice.

 

Ej Skickade dokument är en modul som visar en lista över fakturor/kreditnotor som har stoppats i överföringen till Autoinvoice. I den här listan kan du se information om varför dokumentet inte har skickats, och få möjlighet att skicka det igen.

 

Genom att gå in i Skickade dokument får du fram en lista över fakturor/kreditnotor som har skickats till Autoinvoice, samt status på om de har levererats till mottagaren och hur. Genom att klicka på ett fakturanummer i denna lista kommer du in på en mer detaljerad faktura visning för den valda fakturan och har även möjlighet att skicka om den om det skulle behövas.

 

Genom att klicka på Mottagna dokument får du fram en lista över fakturor/kreditnotor som har mottagits. Genom att klicka på ett fakturanummer i denna lista kommer du in på en mer detaljerad faktura visning för den valda fakturan och har även möjlighet att öppna bifogade dokument från avsändaren. Här kan du klicka på Bokför för att starta bokföringsfönstret, eller Markera som hanterad.

 

Klickar du på Inställningar så öppnas Autoinvoice inställningarna. 


Autoidentifiera kunder är en funktion för att söka fram vilka kontakter i ditt kontaktregister som kan ta emot elektroniska fakturor.
Sökningen kopplar via det Organisationsnummer som är angett på kontaktkortet, under fliken Övrig info. Det är därför väldigt viktigt att detta är korrekt, så att funktionen inte kopplar till fel kund.
Notera att denna sökfunktion kan ta lång tid om ni har många kunder i er databas. När sökningen är fullförd får du möjlighet att automatiskt uppdatera dessa kunder med Autoinvoice inställningar.

Medverkande
Aktuella ämnen

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här