avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny

Användartips för Visma PX

Sortera efter:
av Charlotte Mårtensson VISMA
Visma DCE Mobile har nytt gränssnitt sen i somras. I denna videon berättar vi om funktionerna och hur det fungerar.  Visma DCE Mobile version 12.00  
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av lenasjoberg VISMA ‎07-02-2020 09:43
Du vet väl att det fr o m version 12 finns en dokumenthantering i PX. I dina dashboards på startsidan kan du enkelt se vilka typer av dokument som finns kopplade till t ex ett uppdrag. Sedan är det bara att klicka vidare för att komma till dokumentet.   Du lägger till dokument på ditt uppdrag genom att trycka på ikonen för dokumenthantering.     På startsidan i PX får du en överblick över valda dashboards och kan se vilka dokument som är kopplade till uppdraget:   Här kan du läsa mer om dashboards.
Visa fullständig artikel
av Thomas Arvidsson VISMA
Året börjar närma sig sitt slut och med det en del förberedelser som behöver ske i Visma PX. OBS. Tänk på att året ska vara 2020.    Du hittar dokument för årsrutin för version 11 och 12, 9 och 10 samt för version 8 och tidigare (dokumentet för version 8 kan även användas av er som har tidigare versioner av Visma PX som 6.7-6.9) under rubriken Länkar, sedan Dokument Visma PX. Klicka på Rutiner för att se dokumenten.                 God jul och Gott nytt år önskar PX Supporten    
Visa fullständig artikel
av Annci Hermansson VISMA
I samband med nyhetsvisningen av version 12 på Community live kom det lite följdfrågor om dokumenthanteringen.    Kan man lägga dokument på en kund och inte på ett specifikt uppdrag?  Svar: Ja, det kan man göra. Antingen från länken dokumenthantering inne i webben eller i klienten. Bild från webben.   Fortsättning på frågan: Kan man i så fall komma åt det dokumentet från alla uppdrag som ligger mot den kunden? Svar:  Det stämmer på uppdraget finns det en länk om det finns dokument på kunden.     Om du missade Community live så kan du titta på inspelningen här.    
Visa fullständig artikel
av Annci Hermansson VISMA
En av nyheterna i version 12.0 är att du som användare kan välja vilket språk du vill använda när du är inloggad (svenska, engelska, norska).   När jag höll nyhetsgenomgång på Visma Community live fick jag följande fråga: Om en anställd själv ändrar språk - skrivs inställningen i personalregistret över då?   Svaret är ja, när du är inne i personalregistret så finns en ny kolumn Gränssnittspråk som ändras när användaren byter språk.     Vill du se mer hur gränssnittspråk fungerar? Inom kort så kommer vi publicera inspelningar från Community live där jag visar nyheterna i version 12.0. 
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Annci Hermansson VISMA ‎11-11-2019 13:16
Jag har fått en fråga från en kund om förfakturering av timmar.   Läs gärna mer här om förfakturering av timmar.    Fråga: Kan man förfakturera även om det inte finns ett underlag man kan öppna? Skapar man ett "tomt" då?   Svar: Det stämmer du skapar ett tomt fakturaunderlag och klickar på menyvalet "Förfakturera tid". Lägger till timmarna och fakturerar.   Vill du se mer hur det fungerar? Inom kort så kommer vi publicera inspelningar från Community live där jag visar nyheterna i version 12.0.     
Visa fullständig artikel
av Annci Hermansson VISMA
Vill dela med mig av ett tips som kan underlätta hanteringen av fakturaunderlag i klienten.   När du har laddat upp fakturaunderlagslistan så finns det navigeringspilar som du kan använda när du är inne på ett fakturaunderlag.    Gör så här: Gör ditt urval och öppna upp ett fakturaunderlag. Längs upp under navigering finns pilar som du kan använda om du vill bläddra mellan underlagen. Om du även bockar i öppna nästa så kommer du automatiskt till nästa underlag när du fakturerat och slipper gå tillbaka till fakturaunderlaglistan.   Knappen = innebär att du kommer tillbaka till fakturaunderlagslistan.   Hoppas detta hjälper dig att hantera fakturaunderlagen snabbare.  
Visa fullständig artikel
av Annci Hermansson VISMA
För er kunder som har version 11 finns funktionen att använda sig av biträdande uppdragsledare.   I korthet innebär det att man på uppdraget lägger in en eller flera  uppdragsledare som kan hantera uppdrag, fakturaunderlag.   Inför semestern kan detta underlätta för era uppdragsledare som då har möjlighet att använda detta som en vikariefunktion.   Läs mer i detta inlägg
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Annci Hermansson VISMA ‎07-06-2019 11:02
I version 11 kom en ny funktionalitet där ni kan automatisera kontroll och få förattest av tidrapporter.   Läs mer via denna länk.   Det är enkelt att börja jobba med det och underlättar vardagen för er.   Ha en fin helg!    
Visa fullständig artikel
av lenasjoberg VISMA
Startsidan består av dashboards, där det finns möjlighet för användare att lägga till olika grafer/diagram. Det finns också möjlighet för användare att lägga till nya flikar. Utöver själva startsidan kan man lägga till upp till fem flikar till. Användaren väljer själv hur man vill lägga upp sina flikar. Om man vill lägga till en ny flik, klickar man bara in på plus-symbolen högst uppe till höger:   Man fyller i vad fliken ska heta, laddar och sparar:   Efter det finns det möjlighet att välja på vilken flik dina grafer ska synas. Man kan även välja om grafen ska visas i 3D samt ev. parametrar:   Om du vill läsa om hur man lägger till dashboards på startsidan så kan man söka i Community på: Välj vilka dashboards du vill ha på din startsida i webben   Trevlig helg! Lena Sjöberg
Visa fullständig artikel
av Johan Paulsson VISMA
När ni rapporterar utlägg via PX Expense i version 10.01 och uppåt kan ni direkt i er PX-miljö se utläggsrapporter med tillhörande kvitto. När ni rapporterar utlägget i PX Expense väljer ni tidrapportsperiod, utläggstyp, belopp/moms, uppdrag och aktivitet. När ni skickar in kvittot till PX följer de värden ni valt automatiskt med vilket gör kvittot synligt i er PX-miljö via olika rapporter.   Ni kan se utläggsrapporter med tillhörande kvitto i dessa rapporter: Min tid Kontroll tidrapporter Attest tidrapporter Översikt tid/resor Exempel "Min tid":   Ni kan se specifika utlägg i dessa rapporter: Detaljrader, utlägg Fakturaunderlag Uppdragsuppföljning, detalj Uppdragsuppföljning, detalj tidrapportsperiod   Exempel "Detaljrader, utlägg":   Exempel på en utläggsrapport med tillhörande kvitto:                
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Annci Hermansson VISMA ‎08-03-2019 14:41
I Visma PX Expense kan du göra en inställning så att det inte bokförs moms på utländska kvitton   Välj Inställningar/Avancerade inställningar  och Hantering/Flöde   Sätt en bock i Bokför ingen moms för utländska kvitton    
Visa fullständig artikel
av Marie Eriksson VISMA
Lägg ut en webbrapport i menyn, t ex under rubriken Uppdragsledare   Gå in under Ekonomi – Administration – Underhåll Webbmeny   Klicka på Id-nummer 2000 om rapporten ska läggas under menyn Uppdragsledare       Välj flik Rapport   Sök fram rapporten på första tomma raden Välj ett ordningsnummer och spara. Ordningsnumret talar om var rapporten ska placeras under menyn Uppdragsledare.       Säkerställ även att uppdragsledare har tillgång till rapporten (nr 8069). Detta görs i PX klienten (Administration – Rapporter – Rapporter)
Visa fullständig artikel
av Marie Eriksson VISMA
    Klicka på uppdragsnumret         Scrolla ner till rubriken timmar Klicka på länken Visa all tid på uppdraget         I denna rapport visas alla timmar. De som är attesterade, och de som enbart är klarmarkerade men ej attesterade. Även timmar som bara är sparade visas här.      
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Gunilla Bengtsson VISMA ‎18-02-2019 16:06
Här visar vi hur enkelt du använder Visma PX Expense    
Visa fullständig artikel
av lenasjoberg VISMA
Årsskiftet börjar närma sig och det är en del förberedelser som behöver ske i Visma PX. OBS! Tänk på att året ska vara 2019.   Årsskiftesdokumenten hittar du här på Visma Community under Länkar och Dokument – Visma PX:   och sedan under Rutiner: Det finns ett dokument som heter "Årsrutin Visma PX 9 och 10". Detta dokument är även relevant för PX version 11. Dokumentet för version 8 kan även användas av er som har tidigare versioner av Visma PX som 6.7-6.9.   God jul och Gott nytt år önskar PX Supporten
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Annci Hermansson VISMA ‎05-12-2018 17:22
Här kommer lite tips om hur du kan jobba med fakturaunderlagen i PX-klienten.   Om du t ex vill att fakturainstruktion ska synas innanför strecket så att du enkelt kan flytta dig framåt åt höger i listan så klickar du på häftstiftet. Listan ser då ut så här:     Om du vill sortera en kolumn, klicka på kolumnen och det sorteras t ex i bokstavsordning, se exempel i kolumnen kund.   Du kan även filtrera i kolumnerna genom att trycka på tratten.  Du kan då välja att t ex endast titta på en kund.    
Visa fullständig artikel
av lenasjoberg VISMA
Fr o m PX version 11 så ser man nu kundnamn och uppdragsbeskrivning när man tidrapporterar och baserar tidrapporten på beläggning från uppdragsplan.  
Visa fullständig artikel
av Annci Hermansson VISMA
Fr o m Visma PX version 11 kan du köra bokföring av upparbetat, lagerkörning och även skapa ReportX-rapporter utan att vara inloggad som databasägare.   Detta förbättrar säkerheten och innebär också en möjlighet till spårbarhet.      
Visa fullständig artikel