avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

Användartips för Visma PX

Sortera efter:
senast uppdaterad av Annci Hermansson VISMA ‎02-10-2020 10:36
Ett mycket bra sätt att spara tid och få färre musklick är att använda sig av kortkommandon.  
Visa fullständig artikel
av Annci Hermansson VISMA
Ni har väl inte missat denna funktion som kan hjälpa er administrativa personal och chefer?   I korthet innebär det att ni  genom automatisering kan påskynda processen i arbetsflödet för användarna i PX när det gäller kontroll och attest av tidrapporter.   Exempel En tidrapport med endast normaltid kan bli automatiskt kontrollerad och förattesterad
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Annci Hermansson VISMA ‎24-06-2020 08:22
I korthet innebär det att man på uppdraget lägger in en eller flera  uppdragsledare som kan hantera uppdrag, fakturaunderlag.   Inför semestern kan detta underlätta för era uppdragsledare som då har möjlighet att använda detta som en vikariefunktion.  
Visa fullständig artikel
av Thomas Arvidsson VISMA
Flikar på startsidan Att du kan fylla din startsida med intressanta grafer kanske du redan visste om, men visste du att du kan ha upp till 5 flikar med egna grafer för att få bättre överblick?  t ex en för uppdrag, en för anställda och en för kunder.
Visa fullständig artikel
av Christian Sandell VISMA
Man kan koppla ihop urval mellan delrapporter i en portalrapport. Denna funktion förenklar visningen av en portalrapport genom att kopplade filter i urvalspanelen påverkar alla kopplade diagram t.ex. om man byter period.      
Visa fullständig artikel
av Christian Sandell VISMA
Det är inte ovanligt att beräkningar som man själv skapat antingen alltid ska vara tillgängliga eller bara vara synliga vid behov. I dialogen för egna beräkningar finns två val: - Gemensam (tillgänglig för alla andra än mig själv) - Alltid tillgänglig (visas alltid eller visas vid behov) För att plocka fram en beräkning som endast visas vid behov, klicka på de tre strecken i urvalspanelen och fortsätt enligt bilden.    
Visa fullständig artikel
av Christian Sandell VISMA
En mycket enkel funktion är att slå ihop dimensioner på rad för att på så sätt skapa en trädstruktur.   I rapporten nedan har jag lagt ut KST/ANSV/Konto på rad och Utfall på kolumn, så ser det ut i normala fall.     I samma rapport klickar jag i "Slå ihop dimensioner på rad" och klickar sedan på uppdatera. Då kopplas hierarkierna ihop och bildar istället en trädstruktur med konto på lägsta nivå.    
Visa fullständig artikel
av Charlotte Mårtensson VISMA
Ni som redan använder vårt attestflöde Visma Document Center Enterprise kan enkelt koppla på DCE Mobile för att kunna sakgranska och attestera era fakturor direkt i din smartphone.  Denna modul ingår redan i er licens.   Ta kontakt med din konsult eller partner så hjälper vi er vidare.  Här kan ni se en kort video på hur det fungerar.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Carl Larsson VISMA ‎15-04-2020 10:42
Som ett led i företagets digitaliseringsresa bör e-fakturering vara ett givet inslag och varför då inte se till att utnyttja redan befintlig funktionalitet för e-fakturering i Visma PX!
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Annci Hermansson VISMA ‎08-04-2020 16:33
Med anledning av Covid-19 korttidspermitterar en del företag sina anställda. Hur kan man lösa det i Visma PX?  
Visa fullständig artikel
av lenasjoberg VISMA
För er som arbetar hemifrån kan det vara bra att tänka på följande om ni ska skapa e-fakturafil och skicka till InExchange.   InExchange har av säkerhetsskäl endast öppnat upp för att ta emot e-fakturor från den externa IP-adress som kunderna har från kontoret. Problemet yttrar sig så att man får ett felmeddelande om att filkatalogen inte finns eller går inte att nå och att överföringen avbryts.   För att kunna skapa e-fakturafiler hemifrån kan man därför behöva fjärrstyra en dator på kontoret beroende på den VPN-lösning ni använder.   Kontakta er IT-avdelning för att höra vilka möjligheter ni har. Alternativet är att man sitter på kontoret när man ska skicka e-fakturafilen till InExchange.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Annci Hermansson VISMA ‎20-03-2020 16:26
I version 12 lanserades funktionen Dokumenthantering.   Genom att använda funktionen kan du få en kalenderhändelse på startsidan som en påminnelse!    
Visa fullständig artikel
av lenasjoberg VISMA
Det är lätt och smidigt att använda avtalsfaktureringen i Visma PX. Avtalsfakturering används till att fakturera återkommande avtal eller kontrakt. Avtalen kan vara indexbaserade och gälla t.ex underhåll, support eller förnyelseavgifter. Man kan även fakturera månads- eller kvartalsavgifter utan specifik indexuppräkning.   Det är också möjligt att periodisera intäkter framåt i tiden för respektive avtal. Varje avtal är kopplat till en konteringsmodell som anger hur faktureringen ska bokföras.   Exempel på avtal:   Visma PX upptäcker automatiskt vad som ligger för fakturering.   Först skapar man ofakturerade avtalsposter:   Sedan öppnar man de ofakturerade posterna. Man kan här även välja ett specifikt avtal:     Det är enkelt att fakturera flera avtal på samma gång, markera bara alla avtal eller de avtal du vill skapa faktura för och klicka på Fakturera:
Visa fullständig artikel
av Charlotte Mårtensson VISMA
Nu erbjuder vi ett kostnadsfritt webbinar av avtalsmodul i Visma Document Center Enterprise. Vi visar från grunden hur du enkelt kommer ingång och vilka inställningar som behöver göras.  Kan vara värt att redan nu undersöka att ni har era avtal i ett elektroniskt format  dvs pdf eller annat. Datum  12 mars kl 10.00-10.30  Anmäl er via denna länken   Visma Contract  
Visa fullständig artikel
av Thomas Arvidsson VISMA
  Svårt att få in kvittona i tid till månadsrapporteringen?    Med PX - Expense kan medarbetaren på stående fot skicka in sina utlägg. Skicka kvittot med e-post till appen eller fotografera av det. Medarbetaren kan själva klarmarkera och skicka in. Utlägget går automatiskt direkt vidare in PX för kontroll och attest.    I PX kan man sedan få upp både kvittounderlaget och utläggsrapporten.    Se här enkelt gör man utlägg i appen:  
Visa fullständig artikel
av Charlotte Mårtensson VISMA
Visma DCE Mobile har nytt gränssnitt sen i somras. I denna videon berättar vi om funktionerna och hur det fungerar.  Visma DCE Mobile version 12.00  
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av lenasjoberg VISMA ‎07-02-2020 09:43
Du vet väl att det fr o m version 12 finns en dokumenthantering i PX. I dina dashboards på startsidan kan du enkelt se vilka typer av dokument som finns kopplade till t ex ett uppdrag. Sedan är det bara att klicka vidare för att komma till dokumentet.   Du lägger till dokument på ditt uppdrag genom att trycka på ikonen för dokumenthantering.     På startsidan i PX får du en överblick över valda dashboards och kan se vilka dokument som är kopplade till uppdraget:   Här kan du läsa mer om dashboards.
Visa fullständig artikel
av Thomas Arvidsson VISMA
Året börjar närma sig sitt slut och med det en del förberedelser som behöver ske i Visma PX. OBS. Tänk på att året ska vara 2020.    Du hittar dokument för årsrutin för version 11 och 12, 9 och 10 samt för version 8 och tidigare (dokumentet för version 8 kan även användas av er som har tidigare versioner av Visma PX som 6.7-6.9) under rubriken Länkar, sedan Dokument Visma PX. Klicka på Rutiner för att se dokumenten.                 God jul och Gott nytt år önskar PX Supporten    
Visa fullständig artikel
av Annci Hermansson VISMA
I samband med nyhetsvisningen av version 12 på Community live kom det lite följdfrågor om dokumenthanteringen.    Kan man lägga dokument på en kund och inte på ett specifikt uppdrag?  Svar: Ja, det kan man göra. Antingen från länken dokumenthantering inne i webben eller i klienten. Bild från webben.   Fortsättning på frågan: Kan man i så fall komma åt det dokumentet från alla uppdrag som ligger mot den kunden? Svar:  Det stämmer på uppdraget finns det en länk om det finns dokument på kunden.     Om du missade Community live så kan du titta på inspelningen här.    
Visa fullständig artikel