Mina produkter
Hjälp

Automatisk förlängning av frånvaro t ex vid långtidssjuk.

28-06-2019 11:26 (Uppdaterad 21-09-2023)
  • 0 Svar
  • 2 gilla
  • 1401 Visningar

Varje frånvaro som registreras kan anges att det skall vara tillsvidare. Det innebär att du inte behöver tänka på att lägg in nya poster så länge personen är frånvarande. Det vanligaste behovet för detta är sjukskrivning men kan användas för alla typer av frånvaro.

 

Påbörja en tillsvidare-registrering genom att välja Tillsvidare som frånvarolängd klicka på spara, valet tillsvidare går inte att välja på datum bakåt i tiden.

Tips! Om en person går hem tidigare en dag p.g.a sjukdom kan du lägga in frånvarotiden för den dagen,  t ex 3 tim och sedan kryssa i Tillsvidare. Nästa dag kommer transPA att känna av den ordinarie arbetstiden för dagen och lägga det som frånvarotid.

 

image.png

När du sparar frånvaron skapas en sjukregistrering för idag och efter midnatt kommer det att skapas en sjukregistrering för morgondagen.

image.png


Detta fortsätter ända tills du som administratör avslutar frånvaron genom att redigera senaste  frånvaroposten för att stänga av. 

Klicka i fältet stäng av.

image.png

Nu har ni möjlighet att ta bort den senaste frånvaroposten.

 Tips!

För att ta bort frånvaroblock i kalendern där det inte ska ligga någon frånvaro kan ni hålla inne Ctrl samtidigt som ni klickar på frånvaron dag för dag när ni är klara klickar ni på ta bort.

image.png

 

 

OBS! om ni har anställda som går på schema där ni drar frånvaro enligt schematiden behöver

schemat läggas ut först för att  kunna fånga upp rätt antal frånvarotimmar.

 

 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här