avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Installation av TransPA klient

26-06-2018 10:07 (Uppdaterad 26-06-2018)
 • 0 Svar
 • 1 gilla
 • 384 Visningar

 Vad är TransPA klient? Behöver jag installera den?

Vårt arbete med att göra TransPA Gold helt webbaserat pågår för fullt och när denna utveckling är klar innebär det att ni kommer åt alla delar helt utan installation. Än så länge finns dock vissa delar av TransPA som ännu inte är överflyttade från vår PC baserade klient till webben. Detta kommer du märka genom att vissa menyval inte öppnar en ny sida, utan istället anropar denna klient. Om du behöver komma åt någon av nedanstående funktioner krävs installation. 

Funktioner som kräver TransPA Klient är:

 • Systeminställningar där idag följande funktioner finns:
  Skapa administratörer och ställa in dess behörigheter
  Registret över länder med belopp för skattefritt traktamente
  Inställningar för tidrapportering - funktionen tillåten tidsförskjutning samt inställning för om fordonsnummer är obligatoriskt eller ej
  Inställningar för stämpelklocka
  Inställningar för att begränsa anställdas tidrapportering till specifika datorer
 • Företagsinställningar
  Inställningar i lönegrupper
 • Löneberäkning

Installation i servermiljö

Skulle ni vilja installera i servermiljö så hänvisar vi till vårt MSI-paket där ni finner länken i vår
Systemdokumentation med systemkrav

 

Standardinstallation, lokalt på din dator

Om du installerar lokalt på din dator så gör du detta själv genom att följa denna guide. Logga in på www.mytranspa.com som administratör.

image.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Väljer ni att använda Internet Explorer så kan du istället få upp denna ruta. Klicka på öppnaimage.png

 

 

När installationen påbörjas så ser det ut på följande vis

image.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I slutet av installationen så öppnas TransPA klient och här kommer du bli tillfrågad att ange ditt kundnummer. Ofta består detta av fyra eller fem siffror. Här får ni bara ett försök, så är ni osäker så titta i er dokumentation, fråga kollega eller ta kontakt med oss på TransPA support.

image.png

Efter du angett kundnummer så kommer du till ny inloggningsruta. Här loggar du in med samma uppgifter som på www.mytranspa.com. Här är principen den samma som på webben, d v s ni får en bekräftelse på att signaturen är rätt genom att ange den och därefter ställa er på lösenordsraden. Kommer då företagets namn upp så är signaturen korrekt. Har ni flera företag så välj i listan, därefter logga in. Du kan arbeta i www.mytranspa.com parallellt, så det går utmärkt att ha uppe både Klienten och webbsidan samtidigt - exempelvis lägga in frånvaro i kalendern och sedan växla till löneberäkningen i klienten för att se resultatet. Om inte dina senaste ändringar syns i löneberäkningen så uppdatera sidan genom att trycka på F5-tangenten. 

image.png

Medverkande