avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

(updated by JoakimPirholt VISMA ‎24-03-2020 10:42 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 143 Visningar

När du har fått dina inloggningsuppgifter till BKY och du har registrerat alla förarbevis är allt på plats för att starta upp den dagliga kontrollen. Gå till säkerhet - behörighetskontroll och fyll i de uppgifter som krävs, samt vilka grupper av behörigheter ni vill göra kontroll mot.

image.png

För att få fram rätt uppgifter om användarnamn och lösenord, gör följande:

Logga in hos BKY med de uppgifter du fått från dom via mail. Efter inloggning, gå till BKY Kontrollpanel under företagsuppgifter, autentiseringsuppgifter tjänsten BKY. Här finns det användarnamn och lösenord som ni nu ska ange i TransPA. 

image.png

Därefter väljer du vem eller vilka som ska få larm vid ogiltiga förarbevis. Välj en eller flera administratörer i rullisten (se bild nedan).image.png

Larmsätt - ange hur larmet skall skickas. Skickas endast efter kontroll då ogiltig behörighet påträffats.

  • SMS - ett SMS skickas till de valda personerna.

  • E-post - ett mail skickas till de valda personerna.

  • Internt meddelande - ett TransPA-meddelande skapas och visas på startsidan för varje vald person.

Här är exempel på hur detta besked kan se ut:
Ämne: Behörighetskontroll genomförd hos Transportstyrelsen – 1 person hade ogiltiga behörigheter.
STAN, Stig Andersson, Håby Åkeri AB ogiltig licens av typ: CE

 

Felrapport - en felrapport skapas i säkerhetsfunktionen. Genom denna felrapport kan du enkelt följa upp processen kring detta ärende.

 

Skicka e-post till den här användaren efter avslutad kontroll - ett mail skickas till den valda personen när kontrollen har genomförts - oavsett om någon behörighet påträffats som ogiltig eller ej. Besked om någon saknar behörighet syns på samma sätt som med larm ovan. Dessutom står här också om någons YKB eller ADR går ut inom 3 månader.

 

OBS: se över berörda systemanvändares kontaktuppgifter:

Kontrollera att mobilnummer och mailadresser finns angivet och är riktiga för de personer som larm ska skickas till. De finns i registret över systemanvändare. 

Är fältet mobiltelefon blankt behöver den enskilde systemanvändare registrera in detta själv på www.home.visma.com i denna artikel finns en guide hur man gör.

 

Nu är allt klart. Nästkommande natt kommer ett mail skickas om hur många personer som har kontrollerats, och eventuella YKB eller ADR som går inom 3 månader, om allt har fungerat som det ska. 

 

Medverkande