avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Lägga ut semester i kalendern

03-08-2018 13:55
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 345 Visningar

 Från kalendern kan du lägga in hela semesterperioden för en person. Du behöver inte tänka på vad som är arbetsdagar, TransPA hjälper dig med det.

 

Börja med att klicka på den första semesterdagen för en person och välj Lägg till - Semester. Klicka i Period och ange den sista dagen i semesterperioden.

image.png

När du sparar registreringen läggs det in semesterdagar för alla dagar under perioden som är ordinarie arbetsdagar. Hänsyn tas till det kollektivavtal och den arbetstidsförläggning som personen går på. När ovanstående registrering sparas kommer detta att bli resultatet i kalendern.

image.png

Personen ovan går på Transportavtalet enligt Huvudregeln vilket innebär att semester läggs ut alla helgfria vardagar. Det går naturligtvis både ändra och ta bort de dagar som har skapats om du skulle önska det. Om du ändrar eller tar bort en dag utlagd som period ändras dock bara den enstaka dagen.

 

Tips vid hantering för anställd som går på schema

Låt gärna den anställdes ordinarie schema ligga kvar under semesterperioden och lägg därefter ut semester enligt ovan. Då dras rätt antal semesterdagar och du kan även se vilka pass som behöver tilldelas annan personal som bilden visar här nedan.

image.png

 

 

Medverkande