avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

(updated by Christian Sandell VISMA ‎08-06-2020 10:33 )
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 195 Visningar

Har du sett de nya standardrapporter tillgängliga i Visma.net Insights? I version 8.20 introducerades balans- och resultatrapporter som är baserade på kontogrupperna i Visma.net, som är möjligt att ändra på och har drill down-möjlighet.

 

Följande rapporter finns tillgängligt

  • Balans (Månadsvis)
  • Balans (Period)
  • Resultat (Månadsvis)
  • Resultat (Period)
  • Kundtransaktioner
  • Leverantörstransaktioner
  • Kundåldersanalys

 

Utöver dessa rapporter planerar vi att introducera en ny Försäljningsrapport som i skrivande stund är under utveckling. 

 

Kom igång med de nya rapporterna

För att kunna lägga till de nya rapporterna måste man byta från det tidigare kontomappningsläget (BI-koder) till det nya mappningsläget (KPIer baseras på mappningen av mätvärden). En användare med typen Administratör till Insights har access till denna funktion och kan göra de nödvändiga ändringarna. Det går att aktivera det nya mappningsläget antingen för den enskilde administratören, eller för alla användare i företaget. Det rekommenderas att först aktivera endast för administratören för att göra ändringar, innan man aktiverar det för hela företaget.

 

image.png

 

Mätvärden är ett nytt koncept som består av grupper av konton, baserade på flexibla definitioner. Mätvärden är nyckelbegrepp inom Insights och kan användas direkt i de finansiella rapporternas definition (Resultat- och Balansräkning). Genom tilldelningen av mätvärden till en Mätgrupp kommer deras värden att finnas i formler som beräknar värdena på de finansiella elementen. Tekniskt sett representerar ett Mätvärde en grupp av huvudbokskonton som används vid beräkningen av finansiella KPI: er och i Resultat- och Balansrapporterna.


Det finns en fördefinierad uppsättning systemmätvärden, men det går också lägga till egna, vilket görs under “Mappning av Mätvärden”.

 

image.png

 

Anpassa rapporterna på företagsnivå

Under Konfigurering - Konfigurering av företagsrapporter, kan Administratören anpassa Rapportmallarna på företagsnivå. Välj rapport, och klicka på kugghjulet. Notera att när man har anpassat en redan delad rapport, måste användare som redan har lagt till den i sina dashboards, använda alternativet "Återställ till original" för att se de ändringar som har gjorts.

image.png

 

image.png

 

Återställningspunkter

Under Konfigurering - Återställningspunkter kan Administratören både skapa en återställningspunkt och återställa från en lokal fil. Återställningspunkter är ögonblicksbilder av systemkonfigurationen. Man kan använda dem för att enkelt återgå till en tidigare fungerande status, eller för att dela konfigurationsinställningar mellan flera företag.image.png

 

 

Lägg till rapporterna i Dashboards

Rapporter kan användas i Dashboards, precis som de befintliga diagrammen. De läggs till genom att läggas i en Dashboard via Element - Rapporter, eller att man får en delad till sig.

image.png

 

Precis som tidigare Element, går det att dela rapporterna, både som Element och som en del av ett Dashboard.

 

Vi rekommenderar att ta kontakt med er partner som kan hjälpa till med inställningarna för att komma igång. Har man ett mer avancerat rapporteringsbehov, rekommenderar vi att använda OneStop Reporting.

 

Medverkande