Mina produkter
Hjälp

Flextidssaldo påverkas av frånvaro

28-09-2020 12:33 (Uppdaterad 28-07-2021)
  • 0 Svar
  • 2 gilla
  • 1358 Visningar

Om du har version Premium eller Enterprise av Visma.net Project Management kan du använda funktionen Flextidssaldo för att beräkna användarnas flextid.

 

Vid Kugghjul > Inställningar > Frånvarotyper så lägger du in frånvarotyper som användarna sedan kan välja att rapportera in Frånvaro på i Tid & Utlägg. 

 

När du skapar frånvarotypen kan du välja om frånvaron bibehålla flextiden eller inte genom att markera eller avmarkera rutan Bibehåll flextid.

Bibehåll flextiden innebär att när rutan är markerad och frånvarotypen används vid registrering av frånvaro så bibehåller du innevarande flextiden.

Se exempel: 

 

Ej registrerad dag -8 timmar flextidssaldo

Registrering av Semester 8 timmar ger +8 timmar i Flextidssaldo (Markerad som Bibehåller flextid)

Registrering av VAB 8 timmar lämnar Flextidssaldo opåverkat (Ej markerad som Bibehåller flextid)

 

bild.PNG

 

Bra att känna till: 

* Du behöver inte skapa ett specifikt projekt för att registrera frånvaro i. Det är inte en obligatorisk uppgift att ange på frånvaro

* För att utesluta enskilda användare från flextidsberäkning, öppna den berörda användarens användarprofil och gå till avsnittet för arbetskontrakt. Öppna de befintliga arbetskontraktet och markera kryssrutan Inget flextidssaldo. Överväg att skapa ett nytt kontrakt beroende på om du vill att ändringen ska gälla för hela den angivna perioden på de innevarande arbetskontraktet eller inte. 

* Flextidssaldo måste aktiveras när du använder export av fil till Visma Lön, annars kan inte filen exporteras med korrekt formatering.

(Visma Lön hanterar inte flex, flextidssaldo importeras alltså inte till Lön)

Medverkande

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här