avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Skapa egna KPIer (nyckeltal) för analys

07-05-2019 16:55
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 336 Visningar

För att utöka era möjligheter att följa upp verksamheten utifrån de begrepp och nyckeltal som är viktiga i er verksamhet kan ni skapa egna nyckeltal i Visma.net Project Management. Dessa kan sedan användas i rapporter och översikter. Om du har versionen Premium eller Enterprise kan du skapa egna nyckeltal från menyn Inställningar/KPI.

 

Nyckeltalen delas in i tre områden:

  • Indikatorer för projekt - nyckeltal som visas i projektrapporter och projektöversikten
  • Indikatorer för fakturor - nyckeltal som visas i en enskild faktura och fakturarapporter
  • Användarindkationer - nyckeltal som visas i tid- och användarrapporter

Klicka på knappen Lägg till under respektive typ av nyckeltal och ange ett namn på nyckeltalet. Fältet Enhet kan lämnas tomt eller ange den enhet som ska visas i rapporter.

Börja med att klicka på det matematiska tecknet för att sätta upp formelns delar och operationer, därefter väljer du vilket innehåll respektive del ska ha.

KPI välj värde.JPG

 

Efter att du har valt innehåll klickar du på pennan för att göra ytterligare urval för vad som ska inkluderas i formeln, t.ex. vilka källor som ska räknas med i begreppet Fakturering.

 

KPI skapa ny.JPG

Klicka på Spara.

 

I listan över tillgängliga KPIer kan du även kryssmarkera kolumnen “I projektöversikt”. Då kommer nyckeltalet även visas i projektets flik Finanser.

KPI i Finansfliken.JPG

 

När du skapar en rapport kan du välja att lägga till dina egendefinierade KPIer från Värden under sektionen Anpassade KPIs i listan över möjliga rapportvärden.

KPI i rapporter.JPG

Medverkande