avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Skapa faktura från huvudmeny

17-12-2019 16:55
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 474 Visningar

Vill du hitta en snabb sökväg till utgifter som är klara för fakturering enligt vad som är definierat i projekten kan du klicka på Fakturering > Skapa fakturor.

 

faktura 2.JPG

 

Nu listas alla poster som är klara för fakturering. Om man är i behov av att filtrera listan för att hitta vissa fakturaposter kan man filtrera listan efter:

  • Avdelning - vilken intern avdelning som står som ägare på projektet.
  • Projektledare - vem som står som ägare på projektet.
  • Datum (klart för fakturering) - vilket datum posten gjordes fakturerbar och kan t.ex. användas för att efter månadsskifte endast fakturera poster fram till och med den sista i föregående månad. 

Vill du lägga till flera filter får du klicka på Lägg till filter uppe i högra hörnet.

 

faktura filter.JPG

 

För att lista poster som är klara för fakturering kan du också gå in på startsidan > Finansstyrning > Klar att fakturera.

 

faktura klart att fakturera.JPG

 

Trycker man på Klar att fakturera skickas man till Fakturering > Skapa fakturor.

I listan som kommer upp väljer man sedan genom att bocka för vilka fakturor som ska skapas, önskar man markera alla rader använder man den översta bockrutan för att markera alla.

När du markerat vilka rader som du önskar skapa fakturor för trycker du på knappen Skapa till status "Utkast" längst uppe på skärmen. Trycker du på pillen vid sidan får du skapa fakturor till en annan status istället.

faktura skapa.JPG

 

ÅTGÄRDA FLERA FAKTUROR SAMTIDIGT

 

Efter att man skapar en faktura hamnar den under Fakturering > Fakturor. Där ser man fakturorna antingen i en kanban-vy eller som en lista. Vill du åtgärda flera fakturor samtidigt gör du det genom att gå till Lista och bocka i fakturorna som ska åtgärdas. Därefter trycker man på Välj åtgärd och väljer hur fakturorna ska hanteras från listan.

 

katura åtg.JPG

 

Tänk på att:

  • Innan faktura skapas ange rätt bankinformation
Medverkande