avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Skapa faktura från projekt

13-12-2019 13:59 (Uppdaterad 13-12-2019)
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 369 Visningar

KLART FÖR FAKTURERING

 

När det finns möjlighet att skapa en faktura av produkter, arbetstimmar eller resekostnader visas som standard klart för fakturering med beloppet uppe i högra hörnet i projektöversikten. För att skapa en faktura klickar man på beloppet. Därefter visas automatiskt utkastet av fakturan.

 

klart för fakturering.JPG

 

NY FAKTURA

 

Om det inte finns något redo att faktureras kan fakturor skapas manuellt. Detta kan man göra genom att antingen trycka på beloppet 0,00 kr i projektöversikten eller genom att i avedelningen Fakturering - Skapa fakturor trycka på knappen Skapa från grunden.

 

skapa från grunden.JPG

 

Finns något belopp redo att faktureras kommer detta också att automatiskt visas på fakturan. När en faktura skapas utan fördefinierat belopp får man själv ange informationen. Man använder då knappen Lägg till en avgift eller kostnad för att lägga till produkter som ska faktureras.

 

skapa från grunden 2.JPG

 

Om en ny produkt som inte är fördefinierad anges här kan den inte belastas med en kostnad. Lägg då istället upp produkten under Produkter i projektöversikten. Finns det ofakturerade poster i projektet kan man välja att fakturera dem på fakturan som skapas.

 

ofakturerade.JPG

 

Det går även att visa ej fakturerbara poster genom att markera Visa ej fakturerbara poster. Ifall dem ska faktureras behöver posterna markeras. Därefter trycker man på Fakturera nu uppe på sidan.

 

ej fakt.JPG

 

Medverkande