avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Skapa kund i Visma.net Project Management.

11-12-2019 14:49
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 356 Visningar

Nya kunder skapas genom att trycka på den gröna Lägg till ny kund knappen som dyker upp när man går in under Kunder i sidomenyn. Man kan fylla i basinformation om kunden i en rubrik som kommer upp. Trycker man på Adress och faktureringsinfromation kan man lägga till ytterligare info om kunden. När den önskade informationen är ifylld trycker man på knappen Spara längst ner på sidan för att lägga till kunden.

 

Under denna flik lägger man till standarduppgifterna som adresser och kontakter. En av adresserna blir sedan utvald till HUVUDKONTOR. Vill man ändra huvudkontoret trycker man på Ändra vid sidan om huvudkontoret. 

ändra adress.JPG

 

 

En kund kan ha en eller flera adresser. För att lägga till en ny adress, klicka på kundkorten och klicka på Ny adress. När du lägger till en adress kan du välja om den avser huvudkontoret, vilket används som standard när du lägger till nya kontaktpersoner eller för rapportering. För varje adress kan du sedan ange om det är en postadress, besöksadress eller faktureringsadress. Faktureringsadressen används som standard för fakturering. 

 

KONTAKTPERSONER

 

Eftersom många försäljningsaktiviteter involverar kundkontakterna är det viktigt att hålla dem uppdaterade. För att lägga till en kontaktperson på ett kundkort, öppna kundkortet och klicka på Ny kontakt. Om kunden har flera adresser kan du välja vilken av företagets adresser du vill koppla kontaktpersonen till.

 

KUNDUPPGIFTER

 

Ute till höger på kundkortet finns en sektion som heter Kunduppgifter. Här kan du ange mer information om företaget, till exempel organisations- eller momsregistreringsnumret, om de har en företagswebbplats eller vilken bransch/industri de tillhör. De fördefinierade branscherna har definierats i systeminställningarna. På kundkortets flik Kundinställningar finns ytterligare information om kunden, till exempel standardinställningar på kundnivå avseende faktureringsvillkor, kundens fakturamall och standardprislista samt information om kundens eventuella e-fakturaadress. Under kundnamnet i övre delen av fönstret finns en länk för att öppna kundens beskrivning. Här kan du skriva in en detaljerad beskrivning om projektet. Om du väljer att visa beskrivningen kommer den även att ligga öppen som standard i alla kundfönster du öppnar. 

 

KUNDGRUPPERING

 

Kundgruppering hittas längst ner under flik Kundinställningar och används för att gruppera kunder efter olika kategorier. Alla kategorier samt deras val skapas och uppdateras av er, vilket gör att ni kan ange och anpassa informationen så att allt passar er verksamhet.

 

Kungrupperingsval är sökbara i rapporter vilket gör det möjligt att enkelt söka efter vissa typer av kunder för t.ex. uppföljning eller inför utskick.

kundgruppering.JPG

 

UPPFÖLJNING PÅ KUNDNIVÅ

 

Det finns flera olika perspektiv att följa upp sina kunder kring. 

  • Man ser aktivitetsuppföljning per kund på fliken Kontaktuppgifter längst ner sektionen Aktiviteter. Här listas alla aktiviteter som är inplanerade och som rör den aktuella kunden, oavsett vilket införsäljnings- eller genomförandeprojekt de tillhör. På detta sätt får man till exempel som kundansvarig en bra överblick över vad som är på gång med den aktuella kunden. 
  • På fliken Försäljning & Projekt visas alla pågående och avslutade försäljnings- och genomförandeprojekt för den aktuella kunden.
  • På kundkortets flik Samarbete visas en sammanställning över alla projektaktiviteter från alla projekt som berör den aktuella kunden

 

TÄNK PÅ ATT

  • Möjligheten att skapa och redigera kunder styrs av behörigheter
  • Import av kunder kan göras från csv-fil.Via csv-fil kan man också lägga till fler kundkontakter och adresser för befintliga kunder samt uppdatera kundgrupperingar. För att läsa mer om detta klicka här (engelsk artikel)Medverkande