Mina produkter
Hjälp

Vanliga frågor kring Autoinvoice (utgående fakturor från Severa)

26-10-2018 07:16
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 1307 Visningar

Felsökning av Autoinvoice (utgående fakturor från Severa)

Om du är osäker på om en faktura gått iväg ordentligt eller var den ligger i flödet finns det flera sätt att se information om detta:

  • I Severa under Verktyg > Dataöverföring > Autoinvoice-sektionen kan du klicka på knappen Felmeddelanden. Där visas information om fakturor som inte kunde skickas från Severa.
  • I Autoinvoice (https://autoinvoice.visma.com/users/login ) under menyn Invoices och fliken Outbound kan du hitta en lista över de fakturor som skickats från Severa till Maventa och och om de gått iväg från Maventa till Inexchange.
  • I Inexchange (www.inexchange.se) kan du logga in och välja kategorin Skickade fakturor, så kan du se om de gått iväg från Inexchange till mottagaren.

Felaktig e-postadress

Händelse: Mottagaren kan inte ta emot XML-fakturor och därefter skickar Inexchange fakturan med e-post till mottagaren, men e-postadressen är inte giltig eller studsar. Avsändaren får ett felmeddelande om detta via e-post från Inexchange. Trots att fakturan inte kunde nå mottagaren har den status “Skickad” i Inexchanges sammanställning, varför? Vad händer sen?

Åtgärd: En faktura som blivit skickad per e-post, men som kommer i retur måste skickas om manuellt till en korrigerad e-postmottagare. Logga in i Inexchange, ändra e-posten och skicka om fakturan från Inexchange. Uppdatera även e-postadressen i Severa till nästa fakturering.

 

Felaktig referens

Händelse: Referensen i fakturan är inte giltig och avsändaren får ett felmeddelande om detta via e-post från Inexchange. Vad händer sen?

Åtgärd: Logga in i Inexchange, ändra referensen i fakturan och skicka om fakturan från Inexchange. Uppdatera även referensen i Severa till nästa fakturering.

 

Mottagaren nekar att ta emot XML-faktura (fastän de finns i nätverket)

Händelse: Det finns situationer då man skickar en e-faktura till slutkunden och slutkunden finns i nätverket, men av någon anledning får man tillbaka ett meddelande om att mottagaren nekar att ta emot e-faktura från avsändaren. Varför nekas de? Printas fakturan istället då?

Åtgärd: De kan nekas pga att det är första gången ni skickar en e-faktura till mottagaren och mottagaren aktivt vill godkänna alla nya e-fakturaleverantörer. Fakturan kan då inte printas istället eftersom mottagaren ändå valt att få den som e-faktura. Logga in i Inexchange och gör en förfrågan till mottagaren om de kan ta emot e-fakturor från er som utställare och skicka sedan om fakturan. Att den första förfrågan blev nekad kan bero på att mottagaren inte accepterade förfrågan inom utsatt tid och då blev den automatiskt nekad.

Medverkande

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här