Asiakasyhteisön käyttöohjeet / Så använder du Communityn
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tervetuloa asiakasyhteisöömme!

(updated by Maria Westerback VISMA ‎11-09-2018 10:59 )

Tervetuloa keskustelemaan ja verkostoitumaan! 

Suureksi iloksemme voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden keskustella ohjelmiemme käyttöön liittyvistä asioista ja samalla auttaa toinen toisiamme jokapäiväisessä työssä! 

 

Mitä kaikkea yhteisö tarjoaa?

Tämä yhteisö on oiva paikka löytää tietoa ja ratkaisuja askarruttaviin asioihin! Haluamme siksi kutsua kaikki osallistumaan ja tekemään tästä käyttäjiä mahdollisimman hyvin palvelevan foorumin. Tulemme jatkuvasti lisäämään yhteisöön tietoa ja ominaisuuksia, jotta voimme yhdessä luoda tästä aina ajankohtaisen tietopankin.

 

Muistutamme kuitenkin, että asiakasyhteisön eri alueet ovat kaikkien nähtävillä, ellei toisin mainita. Henkilötietoja ja muita arkaluontoisia tietoja sisältävät kirjoitukset ovat näin ollen kiellettyjä. Tällaiset yksityiskohtiin menevät asiat voi jatkossakin osoittaa tukipalveluumme. Suoranaiset tukipyynnötkin kannattaa osoittaa tukipalveluun, sillä täällä yhteisössä koitamme vertaistuen voimalla ratkoa päivänpolttavia aiheita ja yleisluontoisempia pähkinöitä Hymiö Onnellinen

 

Kirjautuneena näet myös ajankohtaiset häiriötiedotteet ja muut tärkeät tiedotteet!

 

 

Aloittaminen

Foorumeillamme voit vaikka heti aloittaa keskustelun Keskustelut-välilehdellä. Jos haluat käsitellä nimenomaan vaikka ammatillisen koulutuksen Koski-asioita, voit suunnata InSchool Ammatilliset-alueelle. Kaiken yhteisössämme esiintyvän Koski-tiedon saat haettua pääsivultamme kirjoittamalla hakusanasi Etsi tai kysy kysymys -hakukenttään, kun hakukentässä on vaihtoehto "Yhteenveto" valittuna.

 

Yhteisö käytännön tasolla

Tulemme julkaisemaan tällä palstalla lisää tietoa yhteisön käytöstä, ja täällä voit myös esittää kysymyksiä siihen liittyen. Tämä on täysin uusi palvelumuoto kaikille InSchool-ohjelmia käyttäville asiakkaille kuten myös meille henkilökunnalle, joten turhia kysymyksiä ei ole olemassa. Hymiö Onnellinen

 

Lähde reippaasti mukaan esittämällä ajatuksiasi ja kysymyksiä. Usein joltakin toiselta koululta voi jo löytyä ratkaisu, ja myös me Vismalla seuraamme pohdintoja!

 

Tervetuloa koko porukkamme puolesta! 

 

Jenny Widlund, moderaattori

Joni Räsänen, moderaattori

Tarja Jaakkonen, community manager

Maria Westerback, community manager


-----
Anna mielellään "peukkua" jos vastaus oli hyödyllinen, ja merkkaa Hyväksy ratkaisuksi jos sait vastauksen kysymykseesi.
Tämä auttaa muita Communityssa Hymiö Onnellinen

Ge gärna "tummen upp" om svaret var till nytta, och Godkänn som lösning om du fick svar på din fråga.
Det här hjälper andra i Communityn Hymiö Onnellinen