avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Brukertips Visma Webfaktura

Sorter etter:
Sist oppdatert av Tobias Rødseth VISMA ‎16-12-2019 14:25
Spørsmål Hvordan legger jeg til leveringsadresse? Svar I Webfaktura kan du legge til leveringsadresse på to forskjellige måter: Søk opp kunden under Kunder i menyen til venstre. Trykk deg inn på kunden og så videre på Kundedetaljer. Her vil du da ha muligheten til å legge til leveringsadresse på valgt kunde. Trykk på Ny faktura i menyen til venstre og velg så den kunden du ønsker å legge til en leveringsadresse på. Når du står inne på kunden, hold pilen over kundenavnet, du skal da få opp valget om å trykke på rediger adresse. Trykk deg så inn der og legg til leveringsadresse. Du kan følge akkurat samme oppskrift hvis du ønsker å endre leveringsadresse på en kunde.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tobias Rødseth VISMA ‎30-09-2019 10:07
Spørsmål Gitt at en klient har Valutafakturering, kan man fakturere med annen kurs enn dagens? Svar Ja, man kan endre dette under Mitt firma | Valutakurser. Dette er ikke noe vi anbefaler, men skulle det være ønskelig, så kan man gjøre dette selv.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Thea Petrine Hammer VISMA ‎23-07-2019 12:22
Har du glemt passordet ditt finnes det en funksjon som vil generere nytt passord for deg.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Thea Petrine Hammer VISMA ‎19-07-2019 10:46
Landkode og postnummer
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎20-06-2019 14:01
Spørsmål Faktura havner i spamfilter hos kunden. Hvorfor? Svar Dette kan skje av ulike grunner, men hovedårsaken er oppsettet internt hos dere. Vi anbefaler elektronisk fakturering med AutoInvoice, henvend deg til din regnskapfører angående dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎20-06-2019 13:58
Spørsmål Hvordan kan jeg kreditere en faktura? Svar Velg Ny kreditnota i venstre meny. Da får du spørsmålet om hvorvidt du ønsker å kreditere en tidligere faktura. Hvis 'Ja' vil du komme til Fakturaarkivet. Hvis 'Nei', registrerer du informasjonen
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎20-06-2019 13:39
Spørsmål Kan jeg legge inn fakturaer for senere utsending? Svar Lag ny faktura og velg 'Lagre som kladd' før du trykker Fullfør. Fakturaen finner du igjen i Fakturakladder.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎20-06-2019 13:29
Spørsmål Kan jeg sende EHF faktura? Svar Ja, da må du (byrået) aktivere elektronisk fakturering (AutoInvoice) under Mitt firma og deretter velge automatisk fakturering på kunden. Du kan også velge å benytte AutoInvoice på all fakturering. Da tar AutoInvoice seg av utsendelse iht. hva kunden kan motta (postal, e-post eller elektronisk).   Trenger dere hjelp med dette, kan dere kontakte aktivering@visma.com, så hjelper de dere og klientene deres igang helt gratis 🙂
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎20-06-2019 13:13
Spørsmål Kan jeg fakturere i andre valutaer enn NOK? Svar Ja, valuta er en tilleggsmodul som må legges til av ditt regnskapskontor.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tobias Rødseth VISMA ‎12-06-2019 13:49
I Webfaktura har den som er Byråbruker to muligheter til å se hvilket abonnement klienten har: Under Mitt firma | Statistikk kan den som er Byråbruker få en samlet oversikt over alle klientene og hvilket abonnement de har. Byråbruker kan også velge å gå inn på hver enkelt klient og se hvilket abonnement de har. Dette gjør en ved å trykke på Mitt firma | Byrå.
Vis hele artikkelen
av Sofie Gjemmestad VISMA
Både "ja" og "nei". Dersom du oppretter en ny kunde eller et nytt produkt og ikke har trykket på "lagre" vil ikke dette bli lagret i systemet.  Dersom du oppretter en ordre vil det bli lagret fortløpende i systemet.    Det finnes dessverre ingen innstilling for interval for lagring.
Vis hele artikkelen