avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Tone Persdatter1 VISMA ‎16-10-2018 12:21 )
Tone Persdatter1
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 141 Visninger

Regnskapsmessig avsetning av kostnad på de respektive ansvarsenhetene.

I skjermbildet ”Grunndata/Fordelingsnøkler” finner du fordelingsnøklene. En fordelingsnøkkel sørger for en regnskapmessig avsetning på de respektive ansvarenheter der dette er aktuelt. Ønsker du f.eks at all lønn som er knyttet til en viss type arbeid skal fordeles mellom administrasjon og produksjon, kan du sette opp dette via en fordelingsnøkkel.

Du oppretter en ny fordelingsnøkkel ved å trykke enter eller velge "Ny". Gi den et passende navn. Legg inn en linje for hver avdeling kostnaden skal fordeles på. I "Andel" legger du inn hvor stor prosent av kostnaden som skal fordeles på den respektive avdelingen. Pass på at sum blir 100 % i andel.

Merk! Det er ingen test på at fordelingslinjene til sammen utgjør 100%, men nede til høyre har du feltet ”Andeler” hvor du kan sjekke totalen.

Du kan f.eks. på den faste transaksjonen legge inn nøkkelen og transaksjonen vil fordeles på regnskapsbilaget på disse kostnadsbærerene.

Her ser du fordelingen på regnskapsbilaget for denne ansatte:

 

Kjente "feil" meldinger når fordelingsnøkkel er ibruk:

Ved overføring av faste transaksjoner - "Prosjekt må utfylles for konto 5000". Her kan meldingen endre seg ved at "Prosjekt" er byttet ut med en av de andre ansvarsenhetene. Kontonr. kan også forandre seg.  
Løsning - gå inn under Grunndata/Hovedbokskontoer/Høyreklikk og velg "Tabelloppsett".
Hent frem kolonnen "Beh.regel prosjekt", eller den ansvarsenheten som meldingen kommer på. Her vil du se at det står "Må fylles ut". Endre denne til "Valgfritt".

Behandlingsregel ansvarsenhet. 

Behandlingsregel ansv.

Du vil nå få overført faste transaksjoner uten melding. 

 

Bidragsytere