avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Tone Persdatter1 VISMA ‎03-09-2019 13:23 )
Tone Persdatter1
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 755 Visninger

Når du skal utbetale Fast forskudd, må det ligge en fast transaksjon på den ansatte med "Fast forskudd", se nærmere beskrivelse lenger ned i artikkelen. Videre oppretter du en lønnskjøring med utbetalingsdato. Legg inn tekst på kjøringen, f.eks. "Forskudd", og legg inn utlønningsdatoen som forskuddet skal kjøres på. Er det snakk om et variabelt forskudd må du legge inn ansatt og lønnsart for forskudd i lønnskjøringen før du lukker, se lenger ned i artikkelen.

Deretter må du lukke lønnsregistreringsbildet (svar "Ja" til å lagre endringen hvis du får spørsmål om dette).

Neste trinn er å skrive ut bankliste. Det gjør du fra hurtigmenyen under "Utskrifter/Bankliste", evt. via "Rapportering/Utskrifter/Bankliste". 
I feltet "Datagrunnlag" velger du "Forskudd". I feltet "Lønn/forskudd",  velger du om du skal ha med "Fast forskudd" eller "Variabelt forskudd", eller begge deler. Husk sett hake for "Klargjør for utbetaling" hvis du ønsker å lage en remitteringsfil til bank. 

Forskudd bankliste.PNG

Merk! Lønnskjøringen for forskuddet godkjennes IKKE. 

Når du skal kjøre hovedlønn etter forskuddskjøringen, bruker du samme lønnskjøring som du opprettet for forskuddet. Endre eventuelt. på navnet til lønnskjøringen, f.eks "Novemberlønn", sett riktig utlønningsdato for hovedlønn, og kjør lønn som vanlig. Forskuddet vil nå bli trukket fra på de ansatte som har fått forskudd.

Det er to typer forskudd:

  • Fast forskudd
  • Variabelt forskudd

Fast forskudd

Skal den ansatte ha et fast forskudd hver måned, må du legge det som en fast transaksjon på den ansatte. Det gjør du i skjermbildet for ansatte. I fanen "Faste transaksjoner" registrerer du fast transaksjonstype "0 - Manuell" og "Forskudd fast" (lønnsart 401/9901), med det beløpet den ansatte skal ha i forskudd. Beløpet du legger inn blir minus når du taster enter i feltet, men på banklisten blir det positivt.

Variabelt forskudd

Skal den ansatte ha et variabelt forskudd, registrerer du "Forskudd variablet"(lønnsart 400 9900) på den ansatte i skjermbildet for lønnsregistrering.

Beløpet du legger inn blir minus når du taster "Enter" i feltet, men på banklisten blir det positivt. Du skal ikke godkjenne lønnskjøringen. Den blir liggende "åpen" til neste lønnskjøring, og da blir det variable forskuddet trukket.

Bidragsytere