avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Tone Persdatter1 VISMA ‎07-11-2018 11:51 )
Tone Persdatter1
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 699 Visninger

Hvordan registrere ekstra forskuddstrekk på ansatte, og hvordan korrigere skatt som er registrert feil i forhold til ansattes skattekort.

Generelt

Skattetrekk skal ikke korrigeres med mindre det er registrert feil i forhold til opplysninger på den ansattes skattekort eller det er avtalt med den ansatte at ekstra skattetrekk kan foretas. Dersom den ansatte mener at det blir trukket for mye skatt, skal dette kun endres ved fremlegging av nytt skattekort. Det nye skattekortet vil ta hensyn til allerede innbetalt skattetrekk og krever derfor ingen behandling i Visma Avendo Lønn.

Registrering av ekstra forskuddtrekk

Ekstra forskuddtrekk registrerer du enten i “Ansatt med faste lønnstransaksjoner” eller i “Lønnsregistrering”. "Benytt Korrigering/ekstra skattetrekk" 
(lønnsart 500/ 9250) og angi beløp. Lønnsartnavnet kan eventuelt overskrives.

Merk! Det er kun lønnsarten som ligger under "Grunndata/Firmaopplysninger/Lønnår/Lønnsarter" i feltet "Korr. forsk.trekk" som kan brukes til å endre skatt i Visma Avendo Lønn.

Korrigering av forskuddstrekk

Dersom du har trukket for mye skatt og skal korrigere det tilbake, benytter du i “Lønnsregistrering” Korrigering/ekstra skattetrekk (lønnsart 500/9250) og taster minus foran beløpet. Da vil beløpet komme med positivt fortegn.

Bidragsytere