avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Korrigering av godkjent lønn

22-03-2011 17:47 (Sist oppdatert 14-08-2018)
  • 1 Svar
  • 0 Liker
  • 2855 Visninger

Tilbakeføring av feilutbetaling i Visma Avendo Lønn.

For å korrigere lønn i en godkjent lønnskjøring må følgende gjøres. Understående forutsetter at pengene ikke er utbetalt ansatt, og skattetrekket ikke overført til skattetrekkskontoen. Hvis pengene er overført den ansatte og skattetrekket overført skattetrekkskontoen, se under:

1) Opprett en lønnskjøring som du setter trekkode til "Trekkfri" med dato og termin lik den du skal korrigere.

2) Legg inn ansattnummer og bruk samme lønnsart som det er blitt ført feil på med omvendt fortegn. Det vil si hvis du har ført kr 10.000 feil på lønnsart for fast lønn, må det nå da stå kr. -10.000 på lønnsarten for fast lønn.

3) Deretter må du bruke en lønnsart for korrigering/ekstra skattetrekk (500 / 9250) for å korrigere skatten manuelt. Skriv da inn beløpet som er trukket i skatt med positivt fortegn.

4) Deretter må du ta en ny linje med en lønnsart for refusjon diverse utlegg (300 / 800) med nettobeløpet i positivt fortegn, og kontonummer for bank/kasse.

korrigering.PNG

5) Lønnsslipper, regnskapsbilag og bankliste gåes igjennom, ta gjerne en sikkerhetskopi, deretter godkjenner du denne kjøringen.

6) Husk deretter å sende inn A-melding for denne kjøringen. 

Den ansatte har mottatt pengene og skattetrekk overført skattetrekkskontoen.

Da må du gjøre ovenstående punkter 1-5, forskjellen er behandling av skattetrekket.

Føring på lønnsart 300 vil da være bilaget for tilbakebetaling fra den ansatte.  
Det vil nå være overført for mye penger til skattetrekkskontoen. Dette kan løses på 3 måter:

1- ta kontakt med kemneren for å få bekreftelse fra denne at det står for mye på kontoen. Dette brukes da for at banken kan tilbakeføre fra skattetrekkskontoen til driftskontoen.

2- Det er fult mulig også å betale arbeidsgiveravgift og forskuddsskatt fra skattetrekkskontoen. Dvs. det beløpet du har for mye på skattetrekkskontoen innbetales til kemneren som arbeidsgiveravgift. Så betaler du resten av arbeidsgiveravgiften fra driftskontoen.

3- Du stopper automatisk overføring til skattetrekkskontoen i Visma Avendo Lønn. Dette gjør du ved å gå inn under "Grunndata / Firmaopplysninger" ferne bankkontonummeret i feltet "Forskudds-/utleggstrekk" når neste lønnskjøringe gjøres. Overfør manuelt fra driftskontoen til skattetrekkskontoen. Når denne lønnskjøringen er godkjent, legger du inn igjen bankkontonummer under  "Grunndata / Firmaopplysninger" i feltet "Forskudds-/utleggstrekk". 

MERK! i hht A-meldingsloven skal korrigering gjøres på den måneden feilen har skjedd. 

Kommentarer
Linda Ekstrøm
CHAMPION *
av Linda Ekstrøm

Jeg oppdaget at jeg hadde oppgitt feil opptjenings-dato/termin/periode på en godkjent lønnskjøring. (hadde oppgitt mars istedenfor April)

Jeg oppdaget dette FØR jeg sendte a-meldingen, så har verken sendt a-melding eller utbetalt lønnen/skattepengene. Kun lagt inn tallene og trykket "godkjenn lønnskjøring". Ingenting har blitt lagt inn i banken eller regnskapet.

 

Skal bruksanvisningen over punkt 1-5 forsatt brukes?

 

Ser det står i beskrivelsen at korrigeringen skal sendes A-melding på, men blir vel feil å sende a-melding på korrigeringen dersom det ikke ble sendt inn a-melding på den opprinnelige lønnskjøringen som hadde feil dato?

 

Takk for svar.

 

 

Bidragsytere