avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Tone Persdatter1 VISMA ‎14-08-2018 11:44 )
Tone Persdatter1
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1499 Visninger

Tilbakeføring av feilutbetaling i Visma Avendo Lønn.

For å korrigere lønn i en godkjent lønnskjøring må følgende gjøres. Understående forutsetter at pengene ikke er utbetalt ansatt, og skattetrekket ikke overført til skattetrekkskontoen. Hvis pengene er overført den ansatte og skattetrekket overført skattetrekkskontoen, se under:

1) Opprett en lønnskjøring som du setter trekkode til "Trekkfri" med dato og termin lik den du skal korrigere.

2) Legg inn ansattnummer og bruk samme lønnsart som det er blitt ført feil på med omvendt fortegn. Det vil si hvis du har ført kr 10.000 feil på lønnsart for fast lønn, må det nå da stå kr. -10.000 på lønnsarten for fast lønn.

3) Deretter må du bruke en lønnsart for korrigering/ekstra skattetrekk (500 / 9250) for å korrigere skatten manuelt. Skriv da inn beløpet som er trukket i skatt med positivt fortegn.

4) Deretter må du ta en ny linje med en lønnsart for refusjon diverse utlegg (300 / 800) med nettobeløpet i positivt fortegn, og kontonummer for bank/kasse.

korrigering.PNG

5) Lønnsslipper, regnskapsbilag og bankliste gåes igjennom, ta gjerne en sikkerhetskopi, deretter godkjenner du denne kjøringen.

6) Husk deretter å sende inn A-melding for denne kjøringen. 

Den ansatte har mottatt pengene og skattetrekk overført skattetrekkskontoen.

Da må du gjøre ovenstående punkter 1-5, forskjellen er behandling av skattetrekket.

Føring på lønnsart 300 vil da være bilaget for tilbakebetaling fra den ansatte.  
Det vil nå være overført for mye penger til skattetrekkskontoen. Dette kan løses på 3 måter:

1- ta kontakt med kemneren for å få bekreftelse fra denne at det står for mye på kontoen. Dette brukes da for at banken kan tilbakeføre fra skattetrekkskontoen til driftskontoen.

2- Det er fult mulig også å betale arbeidsgiveravgift og forskuddsskatt fra skattetrekkskontoen. Dvs. det beløpet du har for mye på skattetrekkskontoen innbetales til kemneren som arbeidsgiveravgift. Så betaler du resten av arbeidsgiveravgiften fra driftskontoen.

3- Du stopper automatisk overføring til skattetrekkskontoen i Visma Avendo Lønn. Dette gjør du ved å gå inn under "Grunndata / Firmaopplysninger" ferne bankkontonummeret i feltet "Forskudds-/utleggstrekk" når neste lønnskjøringe gjøres. Overfør manuelt fra driftskontoen til skattetrekkskontoen. Når denne lønnskjøringen er godkjent, legger du inn igjen bankkontonummer under  "Grunndata / Firmaopplysninger" i feltet "Forskudds-/utleggstrekk". 

MERK! i hht A-meldingsloven skal korrigering gjøres på den måneden feilen har skjedd. 

Bidragsytere