avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Tone Persdatter1 VISMA ‎31-10-2018 10:33 )
Tone Persdatter1
 • 0 Svar
 • 0 Liker
 • 1227 Visninger

Visma Avendo Lønn kan sende lønnsslippen til de ansatte via e-post. Dette gjør at du sparer tid og penger.

I tråd med lover og regler, skrives fødselsnummer på lønnsslippen. Bankkontonummeret viser kun de siste 5 sifrene på lønnsslippen. 

Lønnslipper som sendes på e-post blir alltid sendt med kryptert passord. Har du ikke registrert passord på den ansatte, er passordet 5 siste sifrene i den ansattes bankkontonummer.

En måte du kan informere de ansatte om hva passordet er, er ved å bruke feltet "Tekst i e-post". Dette feltet blir tilgjengelig når du velger en utsendelsesmetode for e-post.

lønnsslipp på epost.PNG

Det du skriver inn i "Tekst i e-post" vil komme i klarttekst i e-posten som den ansatte mottar. 

Forutsetninger

Før de ansatte kan motta lønnsslipp elektronisk, må du registrere følgende opplysninger på den ansatte:

 • E-postadresse 
 • Må være huket av for ”Kunne publisere lønnsslipp m.m. elektronisk” inne på fanen ”Personalopplysninger”
 • Eventuelt passord hvis den ansatte ønsker et selvvalgt passord for å få åpnet lønnsslippen. Den ansatte gir beskjed til lønningsansvarlig om ønsket passord.

Det er også viktig at firmaets e-postopplysninger er fylt ut. Disse finner du ved å gå på ”Grunndata/ Firmaopplysninger/Firma tillegginformasjon ”. Her må riktig e-postadresse og e-post tjener være utfylt. En e-post tjener er adressen til SMTP-serveren der e-posten blir sendt i fra.

Framgangsmåte

Følg denne framgangsmåten for å sende lønnsslipper elektronisk:

 • Registrer e-postadresse i feltet "E-postadresse" i skjermbildet "Ansatte". 
 • Eventuelt registrer det passordet den ansatte har bestemt i feltet "Passord" under fanen "Personalopplysninger" i skjermbildet "Ansatte". 
 • Velg utsendelsesmetode ”Send via e-post og SMS, skriv ut dem uten e-post” i feltet "Utsendelsesmetode" i utskriftsdialogen for lønnsslipp.
  Du finner utskriftsdialogen ved trykke på knappen "Lønnsslipp" i skjermbildet "Lønnsregistrering" eller mappen "Lønnsslipp" i skjermbildet "Utskrifter".
 • Trykk deretter på ”Forhåndsvisning” og lukk det blanke arket som kommer opp.

Resultat: Lønnslippene blir nå sendt til de ansatte på den valgte utsendelsesmetoden.
Kommentar: I feltet "Tekst i e-post" kan du legge inn ønsket tekst til mottakeren av e-posten. Denne teksten kommer fram i "tittel-feltet" i e-posten. Feltet er kun tilgjengelig hvis du har valgt "Send via e-post og SMS, skriv ut dem uten e-post" i feltet "Utsendelsesmetode". 

Merk! Vi anbefaler at du tester rutinen på noen ansatte før du starter utsendelse av elektronisk lønnsslipp til alle ansatte.

Bidragsytere