avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Tone Persdatter1 VISMA ‎07-05-2019 10:20 )
Tone Persdatter1
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 307 Visninger

Når man skal kjøre utbetaling ved dødsfall, har de etterlatte krav på ordinær lønn samt feriepenger til gode, opptjent i fjor og i år. Dette skal innberettes på inntektskombinasjon "Lønn etter dødsfall".

Oppdatert 01.01.15

Slik går du frem for å få utbetalt feriepenger ved dødsfall:

Opprette en lønnskjøring som du setter trekkfri

1. Kjør sluttoppgjør med lønnsart (295 / 6560), og eventuelle timer på vanlig måte (se under), foreta en lønnsberegning. Når du skal utbetale dette sluttoppgjøret må du gjøre et par endringer fordi vanlig sluttoppgjør har A-meldingsnummer 3900 for feriepenger, mens etterbetaling ved dødsfall må innberettes i A-meldingsnummer 5870.

2. Etter at du har kjørt lønnsberegning og fått beregnet beløpet som skal til gå til utbetaling, må du føre tilbake det beregnede beløpet med negativ fortegn. Når du skal føre tilbake må du bruke en lønnsart som har A-meldingsnummer 3900, og som ikke beregner feriepenger. F.eks. en kopi av lønnsart 292. På denne lønnsarten skal det ikke være satt hake for feriepenger, siden feriepengegrunnlaget ikke skal reduseres ved tilbakeføring. Imidlertid må det stå hake i "Arbeidsgiveravgift", da arbeidsgiveravgiften skal tilbakeføres.

lønnsartår.PNG

(Lønnsarten må ligge med "Tabelltrekk/Prosenttrekk" for at du ikke skal få feilmelding på A-meldingen, men ettersom lønnskjøringen ligger trekkfri blir det ikke beregnet skatt)

3. Nå skal du registrerer etterbetalingen med en lønnsart med riktig A-meldingsnummer.
Kopiere lønnsarten for Fast Lønn, gi den nye lønnsarten et lønnsartnummer som passer med ditt lønnsartregister.
Føy til en forklarende tekst i Lønnsartnavnet, fjern haken for Arb.g.avgift, Feriepenger, Fagforening og Pensjon (Nederst i bildet på lønnsarter i tabellen Lønnsartår). Sett A-meldingsnummer 5870 til på lønnsarten. Eks på lønnsart

Gå tilbake til lønnsregistreringen, bruk den nye lønnsarten med A-meldingsnummer 5870 og legg inn beløpet som du har beregnet.

Kjør en ny lønnsberegning og forhåndsvis evt skriv ut alle lønnslister som du pleier.

Timer / lønn som skal utbetales. 

Kopier lønnsarten du har laget i pkt. 3 og kryss av for feriepenger at den skal være med i feriepengegrunnlaget. Registrer lønn som er tilgode på denne lønnsarten. 

Kjør en ny lønnsberegning. Nå vil lønnsarten for sluttoppgjør oppdateres, derfor du må korrigere det negative beløpet på lønnsarten opprettet i punkt 2 slik at det er riktig beløp i forhold til sluttoppgjøret igjen.

Bidragsytere