avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Før du ringer oss i januar er det viktig at du er kjent med innholdet i denne artikkelen. Denne artikkelen vil kunne hjelpe deg igjennom årsavslutningen.
Vis hele artikkelen
Fremgangsmåten for å flytte data for Visma Avendo Lønn fra en maskin til en annen foregår i fem steg. Disse finner du under.
Vis hele artikkelen
Ved noen feil må man reinstallere Visma Avendo Lønn
Vis hele artikkelen
Denne feilmeldingen kan komme når man skal logge seg inn i et firma. Det kan være flere årsaker til dette.
Vis hele artikkelen
Når skal jeg bruke erstatningsmelding og nullstill melding?
Vis hele artikkelen
Denne feilmeldingen kan komme når man skal opprette nytt firma. Årsaken er at det ikke er noen kobling til databasen, og kan skyldes tre ting: SQL-tjenesten er ikke startet SQL Server er ikke installert. Ved oppgradering blir SQL Server 2005 benyttet, ved nyinstallasjon av 7.80 er det SQL server 2008. SQL-tjenesten er startet, men databasebrukeren VismaAvendoLonnUser eksisterer ikke   Sjekke SQL-tjenesten Gå til Start > Kontrollpanel > Administrative verktøy > Tjenester Finn tjenesten SQL Server (VISMA) Sjekk om tjenesten har status Startet. Hvis ikke, høyreklikk på tjenesten og velg Start Hvis SQL-tjenesten ikke vil starte (du får feilmelding i så fall), så kan du prøve følgende: Gå til Start > Alle programmer > Microsoft SQL Server 2005 eller 2008 > Microsoft SQL Server Configuration Manager Gå til SQL Server 2005 Network Configuration Manager > Protocols for VISMA Høyreklikk på TCP/IP, velg Egenskaper Sett Listen All til No, klikk deretter OK Prøv å starte SQL-tjenesten på nytt nå. Får du fortsatt ikke startet tjenesten er det sannsynligvis et brannmur eller antivirusproblem. Prøv å deaktivere disse og se om du da får startet tjenesten. Hvis du ikke finner SQL-tjenesten, gå videre til neste avsnitt   SQL Server 2005 eller 2008 ikke installert  Hvis SQL-tjenesten SQL Server (VISMA) ikke eksisterer, så kan det tyde på at Microsoft SQL Server 2005 eller 2008 ikke er blitt installert. Det kan du sjekke her:   Start > Kontrollpanel > Programmer og funksjoner Se om du finner Microsoft SQL Server 2005 eller 2008 i listen. Hvis du ikke finner den må du gjøre følgende: Avinstaller Visma Avendo Lønn. Restart PCen. Installer Visma Avendo Lønn på nytt. Legg merke til under installasjonen om det kommer noen feilmelding i forbindelse med SQL-installasjonen.   SQL-tjenesten er startet Hvis SQL-tjenesten SQL Server (VISMA) er startet, så kan det tyde på at databasebrukeren VismaAvendoLonnUser ikke eksisterer. Denne kan du opprette ved å laste ned og kjøre et script. Hvis flere pcer bruker programmet må dette kjøres på pcen som fungerer som server.  Last ned scriptet her. Velg Åpne -> Pakk ut alle -> Pakk ut Dobbeltklikk på filen RunMe.bat. Trykk Enter.   Når dette er gjort, prøv å opprette nytt firma og se om du kommer deg videre nå. Om du ikke gjør dette, ta kontakt med oss på support@vismaavendo.no eller tlf. 45 50 61 51. 
Vis hele artikkelen
Veiledning på hvordan man enkelt kan utbetale feriepenger i Visma Avendo Lønn.
Vis hele artikkelen
Nå er veiledningen for avslutning 2017 og oppstart 2018 i Avendo lønn klar.
Vis hele artikkelen
Noen opplever å få feilmeldingen "Encountered an improper argument" ved utskrift
Vis hele artikkelen
Last ned siste versjon av   versjon 12.10 fra denne linken   Last deretter ned en patch for feilrettinger.    Før du starter å installere programmet, er det viktig å kontrollere at det ikke finnes noen viktige windows-oppdateringer som skulle vært installert, da det kan gjøre at du får problemer under installasjonen av programmet. Dette kan du sjekke på   Start – Kontrollpanel – Windows Update   ved å klikke på   Se etter oppdateringer. NB! Dersom du ikke har oppdatert til Windows 10, og ikke ønsker dette, pass på å se over hvilke oppdateringer som vil bli installert. Kommer Windows 10 opp i listen kan denne hukes vekk. Hvis du har egne programmer for brannmur og antivirus anbefaler vi at du deaktiverer brannmuren og antivirusbeskyttelsen mens installasjonen foregår. Hvordan du gjør dette varierer fra program til program, men det kan stort sett gjøres ved å høyreklikke på ikonet for programmet nederst til høyre i Windows og velge dette der. Før du installerer anbefaler vi også at du skrur av Brukerkontroll i Windows. For å gjøre dette, gå til   Kontrollpanel -> Brukerkontoer -> Endre innstillinger for brukerkontokontroll. Sett bryteren til   det nederste nivået   og klikk   OK.   Etter at du har lastet ned installasjonsfilen må du høyreklikke på denne og velge Kjør som administrator. Trenger du eldre versjoner enn 12.10, kontakt oss på   support@vismaavendo.no   eller tlf. 45 50 61 51 for å få tilsendt versjoner. Installasjons-oppgraderingsveiledning 12 Nyheter og forbedringer Visma Avendo Lonn 12   Dette programmet er kompatibelt med følgende operativsystem: -Windows 8 og 8.1 -Windows 10  (Visma Avendo Lønn versjon 10 og nyere) - Windows Server 2012 - Windows Server 2016 NB: Det er kun Visma Avendo Lønn versjon 10 og nyere som støtter Windows 10.   
Vis hele artikkelen
Tilbakeføring av feilutbetaling i Visma Avendo Lønn.
Vis hele artikkelen
I noen tilfeller vil det være nødvendig å reinstallere både Avendo Lønn og SQL Server for å løse et problem. Guide for dette følger under.
Vis hele artikkelen
Felles for alle error coder nedenfor er at det er feil i DCOM oppsett. Sjekk instillingene kun på server og bruk følgende dokument som hjelp: D-com Server  Error code 0x8000401A: Feilkilder: Kan tyde på at det er angitt Interaktiv bruker/Interactive user under Identitet/Identity i DCOM. Kan også tyde på at det er angitt en spesifikk bruker under Identitet/Identity, men at brukernavn/passord eller lignende er feil. Løsning: Endre til Denne brukeren/This user i Identitet/Identity og sørg for at en gyldig administratorbruker er satt inn. Error code 0×80080005: Feilkilder: Kan tyde på at det er angitt Interaktiv bruker/Interactive user under Identitet/Identity i DCOM og at den innloggede brukeren ikke har administratorrettigheter. Løsning: Angi en administratorbruker i DCOM, eller logg inn med en bruker som har administratorrettigheter. Error code 0×8007005: Feilkilder: DCOM tillater ikke at anonyme brukere kan starte programmet. Brukeren under Identitet er angitt til Brukeren som starter programmer. DCOM er ikke aktivert på serveren. Løsning: Sjekk at det er gitt fulle rettigheter til Anonym pålogging og Alle under Sikkerhet – Oppstarts- og aktiveringstillatelser samt Tilgangstillatelser i DCOM. Endre til Denne brukeren/This user i Identitet/Identity og sørg for at en gyldig administratorbruker er satt inn. Aktiver DCOM Error code 0×80070005: Feilkilder : Sikkerhetsinnstillingene er feil i DCOM. Brannmur eller antivirusprogramvare sperrer tilgangen mellom server og klient. Løsning: Sjekk at det er gitt fulle rettigheter til Anonym pålogging og Alle under Sikkerhet – Oppstarts- og aktiveringstillatelser samt Tilgangstillatelser i DCOM. Gjør nødvendige endringer i brannmur, både på server og klient. Åpne port 135 TCP og 137 UDP. Gjør unntak for prosessene AvendoServer.exe og AvendoClient.exe.
Vis hele artikkelen
Skulle man oppleve at man får spørsmål om å aktivere lisensen på nytt, selv etter at dette allerede har blitt gjennomført uten problemer en gang, så er det to filer man trenger å slette for å få aktiveringen til å slutte å gå i loop. Systemet vil opprette disse filene på nytt når man aktiverer lisensen neste gang, så det vil ikke oppstå noen problemer i forhold til at man sletter disse.   1. Avslutt programmet. Etter å ha gjort dette, tast Ctrl+Alt+Delete, velg Oppgavebehandling, og kontroller at prosessen VL_CLI.exe og VL_SRV.exe er avsluttet. 2. Gå inn på C:\ProgramData\Visma\Visma Lønn\Config og slett filene AL.LIC og VafConfig.ini Merk: mappen Programdata er en skjult mappe, og du må derfor velge at disse skal vises for å finne og slette mappen Avendo. Hvis mappen er skjult, gå til Kontrollpanel -> Utseende og personalisering --> Vis skjulte filer og mapper (under Mappealternativer). Marker deretter Vis skjulte filer og mapper -> Lagre 3. Ta en restart av datamaskinen og forsøk på nytt.
Vis hele artikkelen
Hvis man får denne meldingen etter installasjon/oppgradering av programmet, så tyder dette på at noe har gått galt og programmet må derfor reinstalleres. Guide for hvordan du skal utføre en reinstallasjon finner du her Før du starter, pass på at alle Windows-oppdateringer er utført på maskinen.  Dette kan du sjekke på Start –Kontrollpanel – Windows Update ved å klikke på Se etter oppdateringer. Vi anbefaler også at du slår av brukerkontroll på maskinen.  Windows 7: Klikk på Start og skriv UAC i søkefeltet. Klikk på denne og skru ned brukerkontrollen. Windows 8: Klikk på Windows tasten på tasturet og skriv UAC og velg settings. Klikk på Change User Account Control Settings og skru denne ned. Windows 10: Klikk på Windows tasten på tasturet og skriv UAC og velg settings. Klikk på Change User Account Control Settings og skru denne ned. Deretter kan du høyreklikke på installasjonsfilen og velg Kjør som Administrator. Vi har også vært borti flere tilfeller der det er antivirusprogrammet på maskinen som forstyrrer installasjonen og gjør så den feiler. Skru derfor av denne midlertidig til du ser du kommer inn i programmet uten problemer.
Vis hele artikkelen
Feriepenger skal rapporteres med egen lønnsbeskrivelse i a-meldingen.
Vis hele artikkelen
Visma Avendo Lønn kan sende lønnsslippen til de ansatte via e-post. Dette gjør at du sparer tid og penger.
Vis hele artikkelen
Innberetning av forsikringer
Vis hele artikkelen
Skatteoppkreveren kan pålegge arbeidsgiver å foreta utleggstrekk til dekning av ubetalt skatt.
Vis hele artikkelen
Hvordan registrere bilgodtgjørelse i lønnssystemet - tilpasset nye regler fra 2016.
Vis hele artikkelen
Nedlastinger