avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bruk av Avendo med ekstern/virtuell server

22-04-2015 21:31 (Sist oppdatert 16-01-2018)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1278 Visninger

NB: Avendo-programmene vil kunne brukes på en ekstern/virtuell server (terminalserver, Citrix etc), men dette er ikke testet fra vår side, og vil derfor ikke bli supportert. Ved evt. tekniske feil vil vi ta utgangspunkt i feilen som om programmet var installert på vanlig måte (lokalt). Skulle det vise seg at problemet trolig er relatert til den eksterne server-løsningen kan vi desverre ikke hjelpe til med dette. Ta i såfall kontakt med leverandøren av løsningen.

Skal programmet likevel installeres på en ekstern/virtuell server, merk følgende:

Det må gjøres en vanlig installasjon av programmet på serveren (husk å velge server i installasjonsveiviseren). Videre er det ikke behov for å installere klienter, da den eksterne/virtuelle serveren gjør denne funksjonen.

Etter at serverinstallasjonen er gjort, må dere kjøre dcomcnfg.exe. Her må dere sette opp at Avendo kjøres med en konto som har lokale administrator rettigheter. Det samme gjelder for installasjon på Citrix.

SQLserver 2008 R2 følger programinstallasjonen. Skal programmet kjøres mot ekstern SQL må vi ha informasjon om dette, da det må gis tilgang til å bruke det via vår lisens. Det er også viktig at dere skaper en instans som heter VISMA, slik at programmet kan gjøre den konfigurajonen som trengs.

Bruk av Mac

NB: Avendo-programmene vil kunne brukes på Mac via en Windows-installasjon men dette er ikke testet fra vår side, og vil derfor ikke bli supportert. Det samme gjelder derfor her: ved evt. tekniske feil vil vi ta utgangspunkt i feilen som om programmet var installert på vanlig måte. 

Brukerspørsmål vil selvsagt bli supportert som vanlig.

 
Bidragsytere