avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bruk av efaktura i Avendo Økonomi/Fakturering

17-06-2015 24:38 (Sist oppdatert 16-01-2018)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1690 Visninger

Fra og med versjon 5.30 av Avendo kan du sende efaktura (elektronisk faktura) via tjenesten Visma Autoinvoice. Denne guiden forteller deg hvordan du setter opp og bruker dette.

Visma AutoInvoice er en tjeneste som innebærer at du kan sende fakturaer fullstendig elektronisk mellom Visma Avendo og det programmet som kundene dine bruker.

Hvis det ikke passer å bruke Visma AutoInvoice for alle kundene dine, kan du velge å fakturere bestemte kunder via AutoInvoice og andre på den tradisjonelle måten.

For å bruke Visma AutoInvoice kreves følgende:
• En gyldig serviceavtale for din versjon av Visma Avendo Økonomi.
• Internett-tilkobling på datamaskinen som Visma Avendo Økonomi er installert på.
• Aktivering av tjenesten


Aktivering av efaktura

Under følger veiledning for å aktivere elektronisk fakturering (EHF). For å kunne benytte tjenesten kreves det at man har en aktiv innlogging i VismaOnline da all informasjon om firma og kunder skal hentes via denne tjenesten. Sjekk at du kommer inn på VismaOnline ved å gå til www.vismaonline.no og logg deg inn med brukernavn og passord. Deretter gjør du følgende:

I Visma Avendo:
1. Klikk på Fil – firmavedlikehold – Firmainstillinger – Visma Online – Felles. Her skal du legge inn brukernavn og passord for VismaOnline. Dersom du ikke fårlagt inn dette, sjekk med den som er administrator for VismaOnline om din bruker er lagt opp eller om du skal benytte administrators brukernavn og passord her.

2. Deretter klikker du på Fil – Firmavedlikehold – Firmainstillinger –Vismaonline - Visma Autoinvoice. Her skal du hente din Mottaker ID hos Visma AutoInvoice og Tjenesteleverandør som tjenesten er koblet mot. Klikk på oppdater for å hente disse opplysningene. Du skal da få din Mottaker ID og Visma Autoinvoice som tjenesteleverandør.

3. Kundeinnstillinger: Gå til Register – Kunde – Kunder. Alle kunder som skal motta elektronisk faktura må være registrert med et organisasjonsnummer i kunderegisteret! Kontroller deretter at utskriftsprofilen Visma Autoinvoice er valgt for kunden din i kunderegisteret. Klikk på fane 2 Flere opplysninger og velg Visma Autoinvoice i feltet Utskriftsprofil.4. Innstilling utskriftsprofil:


Du skal nå hente mottaker ID til kunden som skal faktureres elektronisk. Klikk på fane 4 Elektronisk faktura. Noter organisasjonsnummeret til kunden, klikk deretter på Søk, og søk på kundens organisasjonsnummer. Mottaker ID skal da vises. Klikk Lagre.

Opprette elektronisk faktura:

Du oppretter ordre på samme måte som ellers, deretter velger du at faktura skal skrives ut som Autoinvoice. Kvittering for fakturaer sendt med Visma Autoinvoice. Fakturaer som er sendt vises i salgsoversikten under Ikke bokførte Fakturaer, Ubetalte fakturaer og Alle poster. I kolonnen AutoInvoice status bekreftes det at fakturaen er sendt.

Stoppet faktura
Hvis en faktura er blitt stoppet, merkes den med et rødt symbol på begynnelsen av linjen og får statusen Stoppet i kolonnen AutoInvoice-status. Pek på det røde symbolet for å få en forklaring på hvorfor fakturaen er stoppet. Når du har fjernet årsaken til at fakturaen ble stoppet, kan du sende den på nytt. Velg Send ikke sendte i listen under knappen AutoInvoice.

Avvist faktura
Hvis en faktura er blitt avvist, merkes den med et rødt symbol på begynnelsen av linjen og får statusen Avvist i kolonnen AutoInvoice-status. En vanlig årsak til at fakturaer avvises, er at den elektroniske referansen er feil eller mangler på fakturaen. Avviste fakturaer kan ikke sendes på nytt via Visma AutoInvoice. Hvis mottakeren krever at du sender fakturaer elektronisk, må du kreditere den avviste fakturaen og deretter fjerne årsaken til at fakturaen ble avvist, før du lager og sender fakturaen på nytt.

Hvis du i stedet vil skrive ut fakturaen på papir må du gjøre følgende:
Dobbeltklikk på linjen med den avviste fakturaen. Vinduet Fakturadetaljer åpnes. Velg Start utskrift. Velg Original. Velg riktig fakturamal i Liste/Blankett. Kontroller skrivervalget. Velg Start. Fakturaen skrives nå ut på papir, slik at du kan poste den til kunden. Vinduet Salgsoversikt – Alle dokumenter vises igjen. Høyreklikk i feltet AutoInvoice-status. Velg Slett AutoInvoice status. Det røde symbolet på begynnelsen av linjen forsvinner, og statusen endres til Slettet.

Vær oppmerksom på at det i kolonnen Utskriftstype fremdeles vil stå AutoInvoice, selv om du har skrevet ut fakturaen på papir. Det skyldes at AutoInvoice var valgt da fakturaen ble skrevet ut / sendt første gang.

Priser for bruk av efaktura finner du her

Bidragsytere