avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan opprette nytt regnskapsår?

22-04-2015 21:31 (Sist oppdatert 16-01-2018)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1164 Visninger

1) Du oppretter et nytt regnskapsår i programmet ved å gå inn på Fil – Velg regnskapsår og klikker på Opprett nytt regnskapsår.

Opprett

2) Sjekk at årsnavn og datointervall stemmer og huk av for om du ønsker å benytte samme kontoplan som foregående år eller om du vil benytte en helt ny kontoplan. Trykk så på Fullfør.

Nytt

3) Du vil da få beskjed om at nytt regnskapsår er opprettet og at UB er overført til IB. Klikk på Ok.

Ferdig 

 

Hvis man får opp melding om at regnskapsår ikke kan opprettes fordi flere brukere er innlogget samtidig, må man stenge ned prosessene til programmet.
Dette kan gjøres ved å starte servermaskinen på nytt. Hvis programmet er lokalinstallert, så er det maskinen programmet ligger på som skal restartes.
Hvis man av diverse årsaker ikke har anledning til å restarte servermaskinen, så kan man stenge prosessene manuelt. På servermaskinen må man åpne oppgavebehandling (ctrl+alt+del – Åpne oppgavebehandling/task manager). Velg fanekort 2, Prosesser. I listen finner man AvendoServer.exe og AvendoClient.exe. Begge disse må avsluttes ved å klikke på en av gangen og deretter Avslutt.

Etter at dette er gjort åpner man Avendo på servermaskinen og oppretter nytt regnskapsår  som beskrevet overnfor.
 
Diverse

Det er viktig at du står i det regnskapsåret som du skal bokføre bilag i. Så skal du opprette et bilag med bilagsdato i 2014, må du også stå i regnskapsår 2014. Hvilket regnskapsår du står i, vil du se helt nederst på den mørke linjen i programmet
Du kan bytte mellom hvilket regnskapsår du ønsker å jobbe i inne på Fil – Velg regnskapsår ved å kikke på regnskapsåret du ønsker og så på Aktiver år-knappen.
Vi anbefaler ikke å låse regnskapsår, men mindre man har en god grunn til det, da man selv ikke har mulighet til å låse opp igjen et låst regnskapsår med mindre du leser inn en gammel sikkerhetskopi fra før du låste året.

Bidragsytere