avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Steg 3: Import av data

23-04-2015 20:20 (Sist oppdatert 13-07-2017)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1172 Visninger

Nå som du har kommet i gang med Visma eAccounting er det på tide å importere inn dine kunder, leverandører og artikler.

Importer dine registre fra Avendo

Hvis du benyttet fremgangsmåten for eksport fra Avendo i steg 1 skal du nå ha en fil som er kompatibel med Visma eAccounting. Dette innebærer at du kan importere denne direkte. 


For å importere registrene inn i Visma eAccounting må du gå til Innstillinger – Import og eksport. Klikk på det registeret du ønsker å importere inn og klikk Ny import. Hent opp filen fra din datamaskin og klikk Neste. Du benytter samme fremgangsmåte for alle registrene. Får du feilmelding ved import, endre filen i forhold til feilmeldingen. Se evt. egen artikkel om de ulike feltene i filen for henholdsvis kunder, leverandører og artikler

Har du problemer med overføringen av data? Vi hjelper deg med dette! Fyll ut skjema så kontakter vi deg!

Når dette er gjort vil du se at alle dine tidligere opplysninger om kunder, leverandører og artikler ligger inne i Visma eAccounting. Du finner kunder og artikler under Salg, og leverandører under Innkjøp.

Du kan også importere inn kontoplan under Innstillinger - Import og eksport - Import av kontoplan. Klikk her for mer informasjon. 

Alt er nå tilrettelagt for at du kan ta i bruk programmet! Ta en titt på vår «Kom i gang»- guide for å bli bedre kjent med de ulike funksjonene.

Inngående balanse

Dersom du skal føre regnskap i Visma eAccounting må du legge inn din startsaldo eller inngående saldo. Hent tallene fra utgående balanse i Avendo og legg disse inn under Innstillinger – Regnskapsår – klikk på første regnskapsårInngående saldo. Se guide for mer info.

  
 
NB: Programmet kan tas i bruk selv om du ikke har lagt til inngående balanse. Denne kan du legge inn og redigere i ettertid.

Se også vår introduksjonsvideo her.

 

Hva skjer nå med mitt Avendo- program?

Du vil fortsatt ha tilgang til alle data i ditt tidligere program, og kan f.eks skrive ut en faktura på nytt, selv om lisensen er utløpt. Det kan riktignok ikke gjøres noen endringer i programmet. Ettersom all tidligere info ligger i Avendo trenger du ikke legge dette inn i Visma eAccounting. Det kan likevel være lurt å ta en sikkerhetskopi i Avendo for å være sikker på at du har bevart dine data. Vi anbefaler deg å lagre denne på et nettbasert lagringssted eller på ekstern harddisk.

En sikkerhetskopi tas på følgende måte:

Fil – Sikkerhetskopiering – Aktivt Firma. Klikk så på Finn for å velge et sted du ønsker å lagre dine data. Når dette er gjort kan du klikke på Start. Da vil det genereres en BAK- fil, eksempelvis Testfirma010116.BAK. Det er denne filen du må ivareta.  

Bidragsytere