avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Visma Avendo ble installert på et annet operativsystem

08-10-2015 17:06 (Sist oppdatert 16-01-2018)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1127 Visninger

Denne meldingen kan komme når du prøver å åpne programmet etter å ha oppgradert til Windows 10.

                                       

Feilmeldingen kommer av en sperre i Avendo Økonomi 5.20 eller tidligere. Denne forhindrer programmet i å brukes på et annet operativsystem enn det ble installert på.

Dette løses ved å avinstallere programmet, og deretter installere siste versjon, 5.31. Vi anbefaler å følge denne guiden.

NB: Hvis du har "SQL Server 2005" (dette ser du på Kontrollpanel -> Programmer og funksjoner) må du reinstallere programmet inkl. SQL. Dette fordi SQL Server 2005 ikke støttes av Windows 10. Om du har dette vil det stå i listen over programmer på Kontrollpanel -> Programmer og funksjoner (det heter Microsoft SQL Server 2005 i listen). SQL Server er et program som er inkludert i installasjonsfilen for Avendo Økonomi, og kjører sammen med dette. Ved å følge denne guiden vil SQL 2008 bli installert istedet.

Alternativt kan du nedgradere til den forrige Windows-versjonen igjen. Du vil da kunne bruke den eksisterende versjonen av programmet (og SQL) som før. For å gjøre dette,

 1. Trykk på Windows-ikonet nederst til venstre (startmenyen) og velg Innstillinger
 2. Velg Oppdatering og sikkerhet og deretter Gjenoppretting.
 3. Her finner du valget Gå tilbake til Windows X.X, der X.X er versjonsnummeret du hadde før du oppdaterte. Trykk på Kom i gang-knappen og følg instruksjonene på skjermen.

Merk at du senere kan oppgradere til Windows 10 igjen gratis. 

Bidragsytere