Mine områder
Hjelp

Bruk av Avendo med terminalserver/Citrix og/eller Mac

19-11-2015 16:43
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1241 Visninger

Bruk av terminalserver/ Citrix

NB: Avendo-programmene vil kunne brukes på en ekstern terminalserver/ Citrix, men dette er ikke testet fra vår side, og vil derfor ikke bli supportert. Ved evt. tekniske feil vil vi ta utgangspunkt i feilen som om programmet var installert på vanlig måte (lokalt). Skulle det vise seg at problemet trolig er relatert til terminalserver-løsningen kan vi desverre ikke hjelpe til med dette. Ta i såfall kontakt med leverandøren av løsningen.

Skal programmet likevel installeres på en terminalserver, merk følgende:

Det må gjøres en vanlig installasjon av programmet på serveren (husk å velge server i installasjonsveiviseren). Videre er det ikke behov for å installere klienter, da terminalserveren gjør denne funksjonen.

Etter at serverinstallasjonen er gjort, må dere kjøre dcomcnfg.exe. Her må dere sette opp at Avendo kjøres med en konto som har lokale administrator rettigheter. Det samme gjelder for installasjon på Citrix.

Skal Avendo Økonomi  kjøres mot ekstern SQL må vi ha informasjon om dette, da det må gis tilgang til å bruke det via vår lisens. Det er også viktig at dere skaper en instans som heter VISMA, slik at programmet kan gjøre den konfigurajonen som trengs.

Bruk av Mac

NB: Avendo-programmene vil kunne brukes på Mac via en Windows-installasjon men dette er ikke testet fra vår side, og vil derfor ikke bli supportert. Det samme gjelder derfor som ved terminalserver/Citrix: ved evt. tekniske feil vil vi ta utgangspunkt i feilen som om programmet var installert på vanlig måte. 

 

Brukerspørsmål vil selvsagt bli supportert som vanlig.