avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Denne artikkelen viser deg hvordan du installerer klientversjonen av Avendo Økonomi/Fakturering. Dette er nødvendig hvis programmet brukes på flere pcer i firmaet, i et server/klient-oppsett.
Vis hele artikkelen
Denne artikkelen tar for seg hvordan flytte Avendo Time til en ny pc.
Vis hele artikkelen
Synkronisering med WebTime gjøres på følgende måte:   Klikk på fil – Synkroniser med Web Time Klikk på knappen Synkroniser Klikk på knappen OK
Vis hele artikkelen
Har man glemt brukernavn og passor til Visma Avendo Time kan du bruke veiledningen og programmet under.
Vis hele artikkelen
På den gamle PCen går du inn i denne mappen for å finne databasefilene: C:\ProgramData\Visma\Shared data\MSSQL10_50.VISMA\MSSQL\DATA Navnet på filene du skal flytte over ser du under. X står for et tall som vil variere etter hvor mange firmaer du har i Time. Time_CompanyX mdf og ldf. Det er to filer per firma du hadde i Visma Avendo Time. Legg disse over på en USB minnepenn og legg de over på den nye maskinene. Du skal da legge den inn i samme mappe som du tok det ut av fra den gamle PCen.  Kjør så en reparasjon av programmet via Visma Assist Time. Søk på datamaskinen etter det programmet. Så kjører du det som administrator og velger reparer. Kjør så passwordgenerator for å få brukernavn og passord. Se linken under. http://www.vismaavendo.no/passordgenerator/ Hvis du logger deg inn og får melding om at «Datamappen C:\ProgramData\Visma Avendo\Visma Avendo Time\Time_Company\ er flyttet eller fjernet. Pek ut datamappen eller opprett ny» Trykk på Opprett. Hvis du får melding om at datamappen ikke hører sammen med dette firmaet så har man ikke slettet filene fra C:\ProgramData\Visma Avendo\Visma Avendo Time og du må begynne prosessen på nytt.
Vis hele artikkelen
Til deg som er administrator i Visma Avendo Time. For at du og medarbeiderne i ditt firma skal få tilgang til tjenesten Visma WebTime gjør du følgende: Logg deg inn i Time-programmet på pcen og gå til Fil – Firmavedlikehold – Firmainnstillinger – Webregistrering. Huk av for Aktiver webregistrering (WebTime) og trykk på Lagre. Du vil bli bedt om å akseptere lisensavtalen og legg inn passordet til din Visma Online-konto. NB: Dette forusetter at du som eneste medarbeider er satt som Administrator i Time-programmet (dette kan endres senere). Gå så inn på de medarbeiderne som skal benytte seg av WebTime på Register – Medarbeider, huk av for Bruker WebTime og dobbeltsjekk at e-postadressen som ligger på medarbeideren stemmer. Husk å trykk på Lagre. Gå så inn på Fil – Synkroniser med WebTime og trykk på Synkroniser. Legg inn e-postadressen og passordet til administratorbrukeren deres på www.vismaonline.no og huk av for at du vil Lagre passordet. Trykk så på Ok. Den første synkroniseringen blir nå utført og det blir sendt ut en aktiveringslink til alle medarbeiderne du har satt opp at skal bruke WebTime. Ved å klikke på linken får de opprettet passord de trenger for å logge seg på www.vismaonline.no eller bruke TimeAppen for å utføre timeføringene sine. Vær oppmerksom på at denne aktiveringslinken kun er gyldig i 15min, så pass på at de har tilgang til mailen sin når du gjør dette. Deretter synkroniserer du jevnlig for å hente registreringer gjort i Visma WebTime, samt for å oppdatere WebTime databasen med nye kunder, prosjekt, medarbeidere o.l.   Til deg som er bruker i Visma WebTime. Logg deg inn på www.vismaonline.no med e-postadresse og passord. Du skal tidligere ha fått en aktiveringslink på mail når din administrator aktiverte tjenesten for deg i hovedprogrammet Visma Time. Klikk på aktiveringslinken i mailen og godkjenn lisensavtalen. Det er også nå du oppretter det du skal benytte som passord ved innlogging senere. Når du er logget inn trykker du på Gå til tjenesten på Visma Avendo WebTime for å komme inn i programmet. Mer hjelp om hvordan du registrerer timer og utlegg finner du under ikonet av et spørsmålstegn inne i Visma WebTime. Du kan også registrere timene dine via Timeappen på mobilen din. Denne kan du laste ned gratis via Google play eller App Store.
Vis hele artikkelen
Med et timeregistreringsprogram får du bedre kontroll på både løpende oppdrag, prosjekter, fakturerbar tid og intern arbeidstid. Visma Avendo Time passer for alle selskaper som fakturerer timer og kan brukes frittstående eller integreres med andre Visma Avendo-programmer. Klikk på linkene under for å se instruksjonsvideoer. Slik aktiverer du lisensen Se hvor enkelt du legger inn grunndata Slik tar du ut rapporter
Vis hele artikkelen
Denne guiden viser deg hva du må gjøre for å reinstallere Avendo Time. Om programmet er installert på en klient-pc i et server/klient-oppsett kan du se bort fra punkt 1 da selve dataene ligger på serveren.
Vis hele artikkelen
For å kunne bruke Visma Avendo WebTime, må du ha en lisens. Har du ikke det, kontakt oss på Tlf.800 40 300. Hvis du har dette, gjør du følgende:
Vis hele artikkelen
Bruk av terminalserver/ Citrix NB: Avendo-programmene vil kunne brukes på en ekstern terminalserver/ Citrix, men dette er ikke testet fra vår side, og vil derfor ikke bli supportert. Ved evt. tekniske feil vil vi ta utgangspunkt i feilen som om programmet var installert på vanlig måte (lokalt). Skulle det vise seg at problemet trolig er relatert til terminalserver-løsningen kan vi desverre ikke hjelpe til med dette. Ta i såfall kontakt med leverandøren av løsningen. Skal programmet likevel installeres på en terminalserver, merk følgende: Det må gjøres en vanlig installasjon av programmet på serveren (husk å velge server i installasjonsveiviseren). Videre er det ikke behov for å installere klienter, da terminalserveren gjør denne funksjonen. Etter at serverinstallasjonen er gjort, må dere kjøre dcomcnfg.exe. Her må dere sette opp at Avendo kjøres med en konto som har lokale administrator rettigheter. Det samme gjelder for installasjon på Citrix. Skal Avendo Økonomi  kjøres mot ekstern SQL må vi ha informasjon om dette, da det må gis tilgang til å bruke det via vår lisens. Det er også viktig at dere skaper en instans som heter VISMA, slik at programmet kan gjøre den konfigurajonen som trengs. Bruk av Mac NB: Avendo-programmene vil kunne brukes på Mac via en Windows-installasjon men dette er ikke testet fra vår side, og vil derfor ikke bli supportert. Det samme gjelder derfor som ved terminalserver/Citrix: ved evt. tekniske feil vil vi ta utgangspunkt i feilen som om programmet var installert på vanlig måte.    Brukerspørsmål vil selvsagt bli supportert som vanlig.
Vis hele artikkelen
1. Start programmet Visma Avendo Timeklikk på Register – Medarbeider. 2. Dobbeltklikk på den medarbeideren som skal få tilgang på tjenesten Alternativt kan du legget til en ny medarbeider om den ikke allerede er registrert. 3. Kontroller at medarbeideren har riktig mailadresse 4. Sett en markering i ”Bruker av Visma WebTime” oppe til høyre.Husk og lagre. 5. Synkroniser med WebTime Klikk på Fil – Synkroniser med Web Time. Når synkroniseringen er ferdig, vil medarbeideren ha tilgang.Medarbeideren vil nå motta en e-post med info om at han/hun har fått tilgang og kan begynne å bruke Visma Avendo WebTimeFor å sjekke at en medarbeider har fått tilgang til WebTime, kan du logge på Visma Online for å sjekke Innlogging til Visma Online for å sjekke at medarbeideren har fått tilgang til WebTime 6. Etter at du er logget inn på Visma Online, klikk på brukere/lisens 7. Klikk på den medarbeideren du skal sjekke og se innstillinger Det skal stå “Brukere” på Visma Avendo WebTime etter synkronisering med Web Time
Vis hele artikkelen
Bruk av Visma Avendo WebTime for første gang Alle medarbeidere som er markert for å bruke Visma Avendo WebTime kan logge inn og registrere timer og utlegg via internett. Slik gjør du som skal registrere utlegg i WebTime:Start din nettleser og klikk på linken i den e-postmeldingen du har fått alternativt skriv selv inn Internettadressen som er oppgitt i e-postmeldingen. Du kommer nå til Visma Online sin innloggingsside, som er en felles innloggingsside for Visma Avendo sine onlinetjenester. Tips! Når du befinner deg på innloggingssiden kan du velge Favoritter i hovedmenyen for Internett Explorer og deretter Legg til i favoritter. Linken lagres under Favoritter. Vil du heller ha en link direkte på ditt skrivebord kan du merke linken under Favoritter og deretter dra den ut på skrivebordet.Ved første innlogging bruker du din e-postadresse og ditt passord som du har fått via e-post. Alle brukere som logger seg inn første gangen må bytte det temperære passordet med sitt eget. Når du har byttet passord så er det bare dette passordet som skal benyttes fremover.Passordet skal bestå av minst 7 tegn. Det gjøres forskjell på store og små bokstaver. Om du skriver ned passordet ditt er det viktig at du oppbevarer det på en trygg måte. Du kan ikke logge inn i Visma Online om du har glemt passordet, men du kan da trykke på lenken Glemt passord?. Du vil da få et nytt passsord tilsendt på din e-post adresse.   Registrere utlegg i WebTime Klikk på utlegg for å registrere utlegg. Registrere utlegg i Web TimeI dette bildet registrerer du utleggene dine. Du kan både registrere utlegg som skal faktureres kunde, dvs. som skal være med på fakturagrunnlaget, og private utlegg som du skal erstattes for, dvs. utlegg som skal være med på lønnsgrunnlaget.Du kan bruke forskjellige arbeidsmåter når du registrerer utlegg akkurat som når du registrerer timer. - Velge Prosjekt, Type utlegg m.m. fra en liste - Velge fra en hurtigvalgliste - Skrive inn kodene direkte i feltene Slette registreringer Om du vil fjerne en rad klikker du på søppelkassen lengst ute til høyre, deretter må du klikke på Lagre for at endringen skal bli lagret. Du kan bare slette registreringer som ikke er overført til Visma Avendo Time. Lagre Alle registreringer må lagres ved å klikke på knappen Lagre Du kan ikke lagre registreringer av private utlegg på dager som er attestert i Visma Avendo Time.   Synkroniser kontinuerlig med Visma Avendo WebTime For å hele tiden ha så aktuelle opplysninger som mulig både i Visma Avendo Time og i WebTime er det viktig å regelmessig Synkronisere med WebTime. Når nye prosjekt, standardaktiviteter, kunder eller medarbeidere m.m. er registrert i respektive register i Visma Avendo Time, må du velge Synkroniser med WebTime og klikke på knappen Synkroniser for at den nye informasjonen skal bli tilgjengelig for medarbeiderne som håndterer sin registrering via WebTime. Er det slik at du for enkelte dager har registrert dine timer i Visma Avendo Time eller at du eller noen andre har korrigert en registrering i Visma Avendo Time som er hentet fra Visma Avendo WebTime, så kommer alle disse registreringene å være synlig, men ikke redigerbare i Visma Avendo WebTime etter en gjennomført synkronisering. Mens synkroniseringen pågår kan man ikke lagre nye registreringer i Visma Avendo WebTime. Dersom en bruker likevel prøver å lagre en registrering i WebTime mens synkroniseringen pågår, vises en melding som forteller at synkroniseringen pågår og at registreringene derfor ikke kan lagres. Brukeren oppfordres da til å prøve igjen om noen minutter.
Vis hele artikkelen
Aktivering av lisens Etter at programmet er installert på datamaskinen får du et valg om å aktivisere lisensen. Klikk på "Aktiver" og skriv inn kundenummeret ditt (se ordrebekreftelse), organisasjonsnummer, navn og e-postadresse. Du må være tilkoblet internett for å aktivere din lisens. Dersom du ikke har tilgang til internett, ta kontakt med support@vismaavendo.no eller ring 455 06 151.   Kom-i-gang hefte Vi har laget et hefte for å hjelpe deg i gang med programmet. Klikk her for å lese hefte om Visma Avendo Time.   Hjelpeguider og support Startsiden i Visma Avendo Time heter "Visma Infoline". Her finner du hjelpeguider og aktuelle tips på hvordan du bruker programmet. Her kan du installere programmet for hjelpeguidene. Det kan i starten være lurt å benytte disse hjelpeguidene for å bli godt kjent i programmet. Finner du ikke svar på dine spørsmål her, ta kontakt med support på tlf.: 455 06 151 eller e-mail: support@vismaavendo.no Abonnementsavtalen Etter 12 måneder vil du automatisk motta nytt abonnement for det kommende år. Oppsigelse må skje skriftlig til Visma Mamut, minimum 3 måneder før inneværende avtaleperiode utløper.    Kredittopplysning Med denne tjenesten kan du utføre en kredittopplysning på firmaer og privatpersoner. Vi har aktivert denne tjenesten for deg, og du vil motta brukernavn og passord på e-post. Disse opplysningene legges inn i Timeprogrammet ditt under: Fil/Firmavedlikehold/Firmainnstillinger. Trykk på Kredittopplysning og legg inn brukernavn og passord. Tjenesten er gratis, du betaler kun for rapportene du bestiller. Tjenesten kan også kjøres fra www.vismaonline.no.   Sikkerhetskopiering Det er en god rutine å ta en sikkerhetskopi hver gang du har arbeidet i Visma Avendo Time. Sikkerhetskopiering finner du under: Fil/ Sikkerhetskopiering/Sikkerhetskopier.
Vis hele artikkelen
Følgende er viktig å sette opp for at integrasjonen mellom Visma Avendo Time og Visma Avendo Fakturering/Økonomi 40 skal fungere:
Vis hele artikkelen
Denne meldingen kan komme når man prøver å synkronisere med WebTime etter å ha lagt til en eller flere nye medarbeidere i programmet.
Vis hele artikkelen
Programfilene ligger her: C:\Programfiler (x86)\Visma Avendo Time. Her finner du bl.a. prosessen Time.exe, som brukes under programstart. Du finner også filen Startup.cfg her, den brukes til å definere databasekobling. Klientinstallasjonsfilene ligger her: C:\Program Files (x86)\Visma Avendo Time\TimeKlient Databasefilene til Avendo Time ligger her: C:\ProgramData\Visma\Shared data\MSSQL.1\MSSQL\Data Databasefilene heter TimeCompanyX (X er et tall). Skulle du få noen databasefeilmeldinger, så logges dette i mappen Log under MSSQL. Andre datafiler ligger i mappen C:\Programdata\Visma Avendo\Visma Avendo Time I denne mappen under TimeCompanyX ligger alle maler og rapporter Log-filer ligger i mappen: C:\Brukere\Navn på bruker\AppData\Roaming\Visma Avendo Rapporter du har laget selv, ligger i mappen: C:\ProgramData\Visma Avendo\Visma Avendo Time\Time_Companyxx\Reports (xx står for et tall) Lisensfilen, finner du i mappen: C:\ProgramData\Visma Avendo\Visma Avendo Time\Commondata Filen heter AppData.ini Windows XP, Server 2003 Programfilene ligger her: C:\Programfiler\Visma Avendo Her finner du bl.a. prosessene vl_cli.exe og vl_srv.exe, som brukes under programstart. Databasefilene til lønnsprogrammet ligger her: C:\Documents and Settings\All users\Programdata\Visma\Shared data\MSSQL.1\MSSQL\Data Databasefilene heter TimeCompanyX (X er et tall). Skulle du få noen databasefeilmeldinger, så logges dette i mappen Log under MSSQL. Andre datafiler ligger i mappen: C:\Documents and Settings\All users\Programdata\Visma\Avendo I denne mappen under TimeCompanyX ligger alle maler og rapporter
Vis hele artikkelen
Du kan opprette lønnsgrunnlag i Visma Avendo Time som du skriver ut eller som du overføre som en fil til Visma Avendo Lønn eller Visma Lønn. Du kan få med eventuelle private utlegg som du har hatt på lønnsgrunnlaget. Lønnsgrunnlagene inneholder dine medarbeidere med summeringer per dato og timekode og eventuelle utlegg. Lønnsgrunnlag kan opprettes, redigeres og attesteres av de medarbeiderne som har adgangen Administrator. En medarbeider som er lønnsansvarlig i kombinasjon med adgangen Prosjektansvarlig eller Kundeansvarlig, får kontrollere og attestere timene til de ansatte, men ikke opprette lønnsgrunnlag. Kun de medarbeiderne som brukeren som er innlogget er lønnsansvarlig for, vises i listene. En medarbeider som har adgangen Administrator ser alle medarbeidere.
Vis hele artikkelen
Når du skal starte å jobbe med Visma Avendo Time, er det viktig å starte riktig sted. Her vil vi gi deg tips til hvor du starter og hva du bør tenke på før du kan begynne å registrere timer og utlegg på prosjektene dine.
Vis hele artikkelen
For å se om Visma Avendo Time er installert som server eller klient sjekker man følgende:
Vis hele artikkelen
Det er ikke mye som skal settes opp for at integrasjonen mellom Visma Avendo Lønn og Visma Avendo Time skal fungere. Følgende punkt er viktig:
Vis hele artikkelen
Nedlastinger