Mine områder
Hjelp

5 enkle grep for en ryddigere reskontro

29-10-2021 12:11 (Sist oppdatert 27-01-2022)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 710 Visninger
… Plutselig var det Januar 2021, og før vi vet ordet av det er nok et regnskapsår passert. Vi vet at arbeidsdagene -og ukene går fort, så til tross for at det fortsatt er noen måneder igjen til året er omme anbefaler vi at du allerede nå tar en titt på åpne poster i reskontro. I denne artikkelen har vi listet opp 5 enkle grep mot en ryddigere kundereskontro. 

 

Begynn med en Åpen postliste

I Visma Webreskontro kan du enkelt hente ut en oversikt over åpne poster. I denne artikkelen viser vi deg hvordan. I Visma Webreskontro kan du også hente ut en aldersfordelt saldoliste dersom du har behov for det. Se hvordan her

 

Adresseretur 

Har du kunder i adresseretur kan det være lurt å ta en titt på disse nå. Finner du ikke ny adresse på kunden via oppslag på nett, bør du forsøke å kontakte kunden. Har du en e-postadresse til kunden anbefaler vi at du sender en kopi av fakturaen til kunden på e-post sammen med en vennlig påminnelse. I Visma Webreskontro finner du oversikt over kunder i adresseretur under fanen Postretur. Er du usikker på hvordan du behandler postreturlisten i Webreskontro, kan du lese vårt brukertips her

 

Faktura i purrestopp

Har du utestående faktura i purrestopp bør du ta en gjennomgang av disse. Skal fakturaen betales av kunden, men av hensyn til kundepleie eller av annen årsak ikke er purret? I likhet med punktet over, anbefaler vi også her at du sender en kopi av fakturaen til kunden på e-post dersom det er korrekt at kunden skal betale. Ønsker du å sende en purring til kunden, kan vi bistå deg med dette. 

 

Kunder med tilgodebeløp

Har du kunder med en kreditnota eller en overbetaling tilgode i reskontro? Dersom tilgodebeløpet ikke skal motregnes en fremtidig faktura, bør du utbetale tilgodebeløpet til kunden. Vi hjelper deg med å oppdatere reskontroen til kunden når du har utbetalt tilgodebeløpet til kunden. 

 

Feil i faktureringen? 

Feilaktig opprettede fakturaer skal alltid krediteres. Kreditnota oppretter du via ditt internsystem og sender til oss på vanlig måte via fil. 

 

Faktura modne for tapsføring 

Faktura som er passert frist for foreldelse eller av gitt årsak ikke vil bli betalt bør tapsføres i reskontro. Ta kontakt med oss, så hjelper deg med å hente ut et tapsføringsforslag. 


Trenger du hjelp med reskontroryddingen?

Send oss en henvendelse til support.vfs.no@visma.com og vi hjelper deg så raskt vi kan.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips