Mine områder
Hjelp

Visma Webreskontro: Slik endrer du forfall, setter purrestopp og fjerner renteberegning på faktura

12-06-2018 10:42 (Sist oppdatert 09-04-2021)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1398 Visninger

Endring av forfall, purrestopp og endring av rentebergning skjer under fanen som heter Åpne/alle poster. Sett inn din kundes kundenummer i feltet "Kunde#"og trykk på søkeikonet.

 

Tips. Dersom du ikke har kundenummeret tilgjengelig, kan du søke på kundenavn ved å trykke på spørsmålstegnet til høyre for feltet "Kunde#. Det vil da komme opp et pop-up vindu der du kan søke på navn, eller deler av kundens navn. Trykk på kundenummeret for å få frem kundens poster i Åpne/alle poster. Her vil kundens åpne poster fremkomme.

 

Endre forfall på faktura 

Dersom du ønsker å utsette forfall på en faktura, trykk på fakturanummeret som du finner under kolonnen Fakt#. Et nytt pop-up vindu med navn "invoice detail" vil komme opp. Ved siden av teksten "ny forfallsdato" står nåværende forfallsdato. Denne datoen er redigerbar, og du kan skrive inn ny ønsket forfallsdato. Format for ny forfallsdato må være DD/MM/ÅÅÅÅ. Trykk deretter på lagre/save ikonet etter utført endring (diskett - symbolet til høyre). Forfallsdato kan ikke settes lengre frem i tid enn 120 dager, eller tilbake i tid. 

 

Sette faktura i purrestopp 

I noen tilfeller kan det være ønskelig å sette en faktura i purrestopp. En slik endring utføres også i pop-up vinduet "invoice detail". Til høyre for teksten "Purres" er det en liten boks med en hake. Huk av denne haken for å sette faktura i purrestopp. Husk å trykk på lagre/save ikonet etter utført endring. Vær obs på at når purrestopp er aktivert for en faktura, vil den ikke bli overført til inkasso, eller motta noen nye påminnelser i form av f.eks purring, sms-påminnelse, inkassovarsel osv. Denne funksjonen bør dermed brukes med forsiktighet. En kan sette fakturaen ut av purrestopp ved å huke på for "Purres" igjen

 

Fjerne renteberegning på faktura 

Dersom du ikke ønsker at det skal påløpe forsinkelsesrenter på en faktura, kan en slå av renteberegning. I samme pop-up vindu som beskrevet ovenfor, er det til høyre for teksten "Beregn renter" en liten boks med en hake. Huk av denne haken. Husk å lagre. 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips