Mine områder
Hjelp

Webfaktura: Repeterende faktura - hvordan opprette og vedlikeholde

09-04-2021 14:30 (Sist oppdatert 19-09-2022)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 536 Visninger

Repeterende faktura er genialt! Med denne funksjonaliteten kan du spare masse tid ved at du slipper å manuelt fakturere dine kunder som mottar den samme fakturaen enten månedlig, kvartalsvis, eller årlig. 

 

I Webfaktura finner du oversikt over alle kunder som mottar repeterende faktura under fanen 'repeterende'. Her finner du informasjon om kundenavn,  fakturadato, frekvens på den repeterende faktureringen,  sist genererte faktura, avtalens start -og eventuelle sluttdato, distribusjonstype og beløp.

 

rep1.png

Legge til ny kunde i repeterende

Hvis du ønsker å legge til en ny kunde i repeterende-listen, må du opprette en repeterende faktura på den aktuelle kunden. Gå til ny faktura og søk opp den aktuelle kunden. Påse at kundeinformasjonen som vises øverst i bildet er korrekt (navn, eventuelt orgnr, adresse, e-post osv).

 

rep2.png

 

Dersom kundedetaljene ikke er korrekte, bør du oppdatere disse før du fortsetter med den repeterende malen. Oppdatering av kundedetaljer skjer via kundekortet til kunden (kunder → søk opp den aktuelle kunden → velg så kundedetaljer).

 

Videre må du velge distribusjonstype. Vi anbefaler at du velger e-postdistrbusjon eller elektronisk distribusjon så langt det er mulig. 

 

rep3.png

 

Videre herfra kommer du til valg av fakturatype, og det er her du definerer den repeterende malen. For repeterende faktura velger du type repeterende fakturamal. Her angir du også frekvens på den repeterende malen, startdato og eventuelt stoppdato, valuta og referanse. Merk notatet; Generering skjer 3 dager før angitt fakturadato, og legges i "Faktura klar til sending".

 

rep4.png

 

Når den repeterende fakturaen er definert, velger du neste. På neste side skal du velge de produktlinjene som skal inngå i den repeterende malen. Tips; for å hente opp alle produktene dine, trykk space i feltet for Søk på produkt. 

 

rep5.png

 

Når produktene er lagt til, trykk så neste og avslutt med fullfør på siste side. 

 

rep6.png

 

Kunden er nå lagt til i din repeterende - liste og vil motta repeterende faktura. 

 

Vedr. endring av kundedetaljer på kunder i repeterende - listen. 

Har du en kunde i repeterende-listen som har fått ny postadresse, ny e-postadresse, eller som ønsker endring i distribusjonskanal? Endring av kundedetaljer gjør du, som beskrevet over, via kunder → søk opp den aktuelle kunden → velg så kundedetaljer. For at de nye kundeopplysningene skal bli aktivert i repeterende-malen, må du legge opp en reterende fakturamal på kunden på nytt. Hent opp den aktuelle kunden i repterende-registeret, slett kunden fra listen, og legg opp en ny fakturamal på kunden som beskrevet over. 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips