Mine områder
Hjelp

Webfaktura: Slik fører du en direktebetaling

03-02-2022 12:36 (Sist oppdatert 19-09-2022)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 543 Visninger

Slik fører du en direktebetaling i Webfaktura: 

webfaktura_dp3.png

 

1. Søk opp den aktuelle kunden via menyvalget Kunder. Du kan søke på kundenummer eller kundenavn. Herfra klikk deg videre inn på den aktuelle kunden. 

 

2. På kundekortet finner du en oversikt over kundens fakturaer nederst på siden. Hent opp den aktuelle fakturaen som er direktebetalt. Hvis fakturaen er fra et tidligere år enn inneværende, angi korrekt år i feltet for dette og trykk Oppdater. I eksemplet under har vi hentet opp faktura fra 2015, og vi ønsker å føre faktura nr. 14067 som direktebetalt. 

 

webfaktura_dp1.png

 

3. Huk av for betalt i avhukingsboksen som du finner i kolonnen Betalt. Du vil da få opp en dialogboks hvor du må angi betalingsdato for direktebetalingen. Datoen du angir her er datoen du fikk direktebetalingen inn på din konto. Trykk deretter Lagre

 

webfaktura_dp2.PNG

 

Vi gjør oppmersom på følgende: 

- En direktebetaling ført i Webfaktura kan ikke angres. Sjekk alltid før du fører en direktebetaling at pengene er kommet på din driftskonto, og dobbelsjekk alltid at du fører direktebetalingen mot riktig faktura. 

 

- Det er ikke mulig å føre en en faktura som delvis direktebetalt (delbetaling). Fakturaen må føres som direktebetalt i sin helhet. 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips