avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bytte fra organisasjonsnummer til virksomhetsnummer

23-09-2019 15:36 (Sist oppdatert 21-02-2020)
  • 8 Svar
  • 1 Liker
  • 7770 Visninger

Skatteetaten har sendt ut brev til de som ikke har tatt i bruk virksomhetsnummer i rapporteringen til a-ordningen. Dette blir obligatorisk fra 2020. Dersom du har fått dette brevet, kan du følge beskrivelsen under for å endre rapportering fra organisasjonsnummer til virksomhetsnummer.

 

 

I versjon 5.19.3 er det mulig å overskrive organisasjonsnummeret under Kartotek | Arbeidssteder til virksomhetsnummer, forutsatt at du kun har ett arbeidssted, og at det er registrert med org.nummer.   

 

arb.sted.jpg

Du må gjøre ett rent bytte på arbeidsstedet, det vil si at du må sende inn med organisasjonsnummer en måned, og virksomhetsnummer neste måned.

Du kan ikke sende begge deler i samme måned når du overskriver informasjonen på arbeidsstedet! 

 

NB! Skal du sende a-melding tilbake i tid pga en korrigering, bør du sende a-meldingen uten arbeidsforhold. 

Når du sender a-melding korreksjon for perioder før du byttet til virksomhetsnummer, vil du få 108avvik på returen, denne kan du da se bort i fra. 

 

Får du ikke lov til å overskrive nummeret på arbeidsstedet? 

Da har du kanskje flere arbeissteder. Dersom du ikke har tatt i bruk det nye arbeidsstedet på noen ansatte, kan du slette dette ved å trykke på det røde krysset under Kartotek | Arbeidssteder. 

 

 

 

Det vil ikke være nødvendig å avslutte arbeidsforholdet mot org.nummer for å opprette ett nytt arbeidsforhold mot virksomhetsnummer, slik du må i versjon 5.19.2 eller 5.19.1. 

Har du allerede begynt på denne jobben, må du dessverre fullføre den tiltross for oppgradering til versjon 5.19.3. 

Veiledning for dette ligger vedlagt nederst i artikkelen. 

OBS: Du bør sende sluttdatoen i a-meldingen før du oppretter nytt arbeidsforhold knyttet til virksomhetsnummer om du følger vedlagt veiledning. 

 

 

Ta kontakt med oss på support.hl@visma.com eller telefon 09102 hvis du har spørsmål. 

 

Kommentarer
Frode Alfarnes
CONTRIBUTOR *
av Frode Alfarnes

Hei!

 

I følge opplysninger fra Skatteetaten så skal det jo ikke være nødvendig å avslutte gjeldende arbeidsforhold på hovedenhet, men bare videreføre dette på virksomheten sitt organisasjonsnummer. Informasjon på nettsiden til Skatteetaten; "Du trenger ikke sette sluttdato på arbeidsforhold som du før har sendt på hovedenheten, du sender samme startdato på arbeidsforhold som tidligere når du fra neste måned sender arbeidsforholdene på underenheten."

 

For firma med mange ansatte og kun en virksomhet, så legges det her opp til mye manuelt arbeid som burde kunne ordnes automatisk.

Er det ikke mulig å legge inn et felt under Firmaopplysninger for registrering av organisasjonsnummer for virksomhet for de som bare har en virksomhet og bruke dette ved innrapportering til A-melding.

Eller dersom et firma bare registrerer et Arbeidssted så brukes automatisk organisasjonsnummeret som er registrert her ved innrapportering?

 

Firma som har flere virksomheter har jo allerede opprettet Arbeidsforhold i forhold til dette.

 

Er det gjort noen vurderinger i forhold til dette?

Gunvor B
VISMA
av Gunvor B

Skatteetaten gir bare løsning for sine egne systemer, ikke Huldt & Lillevik. Siden arbeidsforhold-id er knyttet opp mot organisasjonsnummeret er man nødt til å bruke oppskriften i brukertipset for å få ny arbeidsforhold-id mot virksomhetsnummer.

 

Det er gjort mange vurderinger, og dette er løsningen.

Wenche Nordenson1
CONTRIBUTOR *
av Wenche Nordenson1

Hei vi kan ikke se at det har kommet en versjon 5.19.3 ?  Stemmer dette?

 

Wenche

Wenor Regnskap AS

928 01 222


 

OPPDATERING:  I versjon 5.19.3 vil det være mulig å overskrive organisasjonsnummeret under Kartotek | Arbeidssteder til virksomhetsnummer, forutsatt at du kun har ett arbeidssted, og at det er registrert med org.nummer.   

Det vil ikke være nødvendig å avslutte arbeidsforholdet mot org.nummer for å opprette ett nytt arbeidsforhold mot virksomhetsnummer, slik du må i versjon 5.19.2. 

 

 

 


 

av Elin Hammerud

Det stemmer at versjon 5.19.3 ikke er sluppet enda. Den kommer i slutten på Oktober. 

Nyhetsartikkel vil bli publisert når den slippes. 

 

Lene051
CHAMPION *
av Lene051

Hei,

 

Hva med de ansatte som har opptjent feriepenger på arbeidssted med org nr? Jeg har endret arbeidsforholdet deres nå, slik at det er virksomhetsnr det rapporteres på. Men på FP listen ligger de jo fortsatt med FP opptjent på bedrift med org. nr. Har dette noe å bety?

av Elin Hammerud

Hei @Lene051 

Det skal gå helt fint. 

Camilla V
CONTRIBUTOR *
av Camilla V

Hei,

 

I Mai i år fulgte jeg oppskriften med å avslutte alle arbeidsforhold på arbeidssted med org.nr, og opprettet nye arbeidsforhold på arbeidssted med virksomhetsnummer. Likevel har jeg fått brev om at vi må gå over til å rapportere med virksomhetsnummer.

Er det noe annet sted i Huldt og Lillevik jeg må endre for å rapportere på virksomhetsnummer? Finnes det kanskje noen Innstillinger/oppsett for innsending av a-melding? 

Gunvor B
VISMA
av Gunvor B

Hei.

 

Du kan ta ut en avstemmingsrapport med arbeidsforhold og se om noen fremdeles blir rapportert inn på organisasjonsnummer. Det kan ligge avsluttede arbeidsforhold med hake for å ta med i a-melding.

Ta evt kontakt med Support på 09101/09102 eller support.hl@visma.com 

FAQ
Aktuelt brukertips