Mine områder
Hjelp

Ekstrakjøring på utvalgte ansatte

01-04-2020 13:57 (Sist oppdatert 24-06-2021)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 1365 Visninger

I blant vil det være behov for å korrigere transaksjoner som er kjørt i lønnsperioder tilbake i tid (men innenfor nåværende kalenderår). Dersom variable transaksjoner som er planlagt å skulle være med i neste ordinære lønnskjøring allerede er registrert på ansatte i Periodens lønn | Registrere pr person, vil det være behov for å skille ut de ansatte som skal være med på ekstrakjøringen. På den måten vil den ekstra lønnsperioden ikke berører andre ansatte enn de det skal korrigeres på. 

 

1. Sjekk om det finnes en egen ansattgruppe som heter "Ekstrakjøring" eller lignende på Kartotek | Ansattgruppe. Dersom det ikke gjør det må denne opprettes nå. 

 

2. Bytt ansattgruppe på de ansatte som skal være med i ekstrakjøringen, slik at de tilhører ansattgruppe for ekstrakjøring. Dette gjøres på Kartotek | Personer og i feltet for ansattgruppe nede til venstre. 

 

Ekstrakjøring_ByttAnsGr.JPG

 

 

3. Legg inn variable transaksjoner i Periodens lønn | Registrere pr person, legg inn "Lønnsdato" som samsvarer mot kalendermåneden som skal korrigeres,  sett hake for "Kun variable", flytt ansattgruppen "Ekstrakjøring" over til høyre felt for "Grupper som skal beregnes":

LønnsberegningEkstrakjøring2.PNG

 

 

 

4. Når lønnsberegning er utført må det tas ut lønnsrapporter på vanlig måte. 

 

5. Etter at lønnsperioden er godkjent skal A-melding rapporteres. Dersom ansatte i ekstrakjøringen tidligere har vært med i A-melding for aktuell måned, kan du denne gang velge å sende A-melding kun på inntektsopplysninger.

 

6. Gå til Kartotek | Personer og bytt tilbake til den opprinnelig ansattgruppen som lå på de ansatt før ekstrakjøringen. 

 

 

Lurer du også på hvordan du kan gjøre en korreksjon på lønn som feilaktig er kjørt i en godkjent lønnsperiode, f.eks på ansatt som ikke skulle hatt lønn, sjekk ut følgende brukertips:  

 

https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Huldt-Lillevik-Lonn/Hvordan-korrigere-lonn-i-ekstrakjori...

 

Ta kontakt med support på support.hl@visma.com eller telefon 09102 om du har ytterlige spørsmål relatert til dette.

 

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"