avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Mari Barlund VISMA ‎10-07-2020 14:55 )
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 451 Visninger

Det kan virke som om Altinn har en feil ved innsending av oppgaver. Ved innsending fra Huldt & Lillevik medfører dette feilmeldingen under:

 feilmelding altinn.png

 
 

I Altinn Innsending har meldingen statusen "Overført til Altinn, venter på godkjenning". Dette betyr at meldingen ikke er mottatt hos Altinn enda. Avvent derfor en stund, før du forsøker å hente status ved å markere meldingen og klikke "Hent Status" i Altinn Innsending. 

 

Du kan også oppleve tregheter med å få tilbake returmeldinger fra Altinn. Dersom du får sendt oppgaven, men ikke får automatisk returmelding, kan du forsøke å hente denne manuelt

Merk! Det er ikke nødvendig å sende flere like oppgaver (f.eks. flere skattekortforespørsler) til Altinn som følge av denne feilen. 

 

Altinn har ikke oppdatert driftstatus hos seg enda, men vi har vært i kontakt med de for å undersøke hvorfor dette skjer. Vi oppdaterer denne artikkelen så fort vi vet noe mer. 

 

 

 

Oppdatering 10.07: Det virker som de fleste nå får sendt oppgaver til Altinn uten problemer.

Hvis du ble påvirket av feilen i går når du sendte inn A-melding, og oppgaven fortsatt ligger i Altinn Innsending med en av statusene nevnt over, kan du forsøke å hente status på meldingen ved å markere den og klikke på "Hent status". Dersom dette ikke har noen effekt må vi kjøre et script for å endre statusen på A-meldingen slik at den kan sendes på nytt. Kontakt oss på support.hl@visma.com for å få bistand til dette 😉

Bidragsytere