avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Feilmelding 289 i A-melding - Ugyldig identifikator for virksomheten

14-02-2020 11:01 (Sist oppdatert 12-10-2020)
  • 0 Svar
  • 3 Liker
  • 1068 Visninger

Har du fått brudd på forretningsregel 289 - "Ugyldig identifikator for virksomheten"  på A-meldinga? 

 

A-ordningen har innført denne forretningsregelen fra januar 2020 fordi alle skal rapportere de ansattes arbeidsforhold  mot virksomhetsnummer istedet for organisasjonsnummer. 

Du kan sjekke hvorfor du har fått denne feilmeldingen ved å gå til Periodens lønn | Bestille a-melding avstemmingsrapport fra Altinn med inntekt og arbeidsforhold. 

avstemmingsrapport.JPG

 

 

På arkfane Arbeidsforhold kan du se om du har rapportert arbeidsforhold knyttet til org.nummer i kolonne 1.  Hvis alle dine arbeidsforhold ligger mot organisasjonsnummer, må du endre dette til virksomhetsnummer, se veiledning her

Har du bare noen arbeidsforhold mot org.nummer, og de ikke er avsluttet, må du avslutte disse under Kartotek | Personer | Arbeidsforhold. 

Har du sluttdato registrert på alle arbeidsforhold mot org.nummer, er det enten første a-melding siden sluttdato ble satt, haken for å ta med gammelt arbeidsforhold i A-melding er på, eller det er lønn knyttet til arbeidsforholdet. 

For å være sikker på at det ikke er haket av for å ta med gamle arbeidsforhold i A-meldinga, er det lurt å fjerne eventuelle haker ved å gå til Periodens lønn | A-melding | Verktøy og nullstille.

 

På arkfanen Inntekter kan du se om du har inntekt knyttet til org.nummeret. Denne inntekten må isåfall flyttes til rett arbeidssted, slik at du ikke får dette avviket neste måned også. 

Du kan slette transaksjonene inne på fastlønn/trekk og legge de inn på nytt. Disse vil da knytte seg til den ansattes nårværende arbeidssted.  

 

OBS! Retningslinjen 289 gjelder for innsendinger til og med september 2020. For innsendinger som gjelder fra og med oktober 2020 vil det komme en ny forretningsregel - 290. Denne vil medføre avvisning av A-meldingen, dvs. at innsendingen ikke vil bli godtatt av mottaket. Får du feilmelding 289 for innsending på september, må denne derfor rettes denne måneden, slik at du kan sende inn oktober uten videre utfordringer. 

 

 

Ta kontakt med oss på 09101 eller support.hl@visma.com om du har spørsmål eller utfordringer relatert til dette. 

 

 

FAQ
Aktuelt brukertips