Mine områder
Hjelp

Feilmelding 290 i A-melding - Ugyldig identifikator for virksomheten

13-11-2020 12:21 (Sist oppdatert 23-06-2021)
  • 0 Svar
  • 2 liker
  • 1807 Visninger

I versjon 5.21.2 (2752) rapporteres ikke lenger arbeidsforhold med organisasjonsnummer og du vil ikke få denne forretningsregelen. Hvis du ikke har oppgradert til denne versjonen kan du følge beskrivelsen under:

 

Avvik på forretningsregel 290 gir avvisning på a-meldinga, fordi du har rapportert arbeidsforhold mot organisasjonsnummer. 

En avvist a-melding vil si at A-meldingen ikke anses som levert. 

 

Den avviste meldinga må du slette ved å gå til Periodens lønn | A-melding | fanen Status. Finn meldinga, marker den og trykk på knappen Slett melding

 

 

 

  • Frilanser, styremedlem, pensjoner

Har du har personer med arbeidsforhold "frilansere/styremedlem.." eller "pensjonister og andre typer ytelser", kan du forsøke å sende arbeidsforhold og inntekt hver for seg, dvs. i to separate A-meldinger. Dette velger du i a-meldingsbildet. 

 

💡  Før du sender inn ny a-melding kan det være lurt å fjerne alle haker som kan være satt på for å ta med gamle arbeidsforhold inn i A-meldinga. Dette gjør du ved å gå til Periodens lønn | A-melding | fanen Verktøy og trykke på knappen Nullstill

 

Send en a-melding med kun arbeidsforhold.  Sjekk at returmeldingen er godkjent. 

kun arbeidsforhold.png

 

Deretter kan du sende en a-melding med hake for å utelate arbeidsforhold. 

utelate arbeidsforhold.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du får et varsel fordi du har utelatt arbeidsforhold, bekrefte denne før du sender inn som vanlig.  Sjekk ny returmelding at alt er godkjent.

 

 

  • Ordinære eller maritime arbeidsforhold

Om meldingen allikevel bli avvist, kan det være at dette er ansatte med ordinært arbeidsforhold, for eksempel hvis du har opprettet en nyansatt koblet til feil arbeidssted. Du må da endre datoene på dette arbeidsforholdet til å gjelde September.

Finn arbeidsforholdet i historikken, høyreklikk for å åpne og endre lukket arbeidsforhold. 

åpne og endre arb-forhold.png

 

Endre til datoer innenfor september på det arbeidsforholdet som er feilopprettet. Lagre og hak av for å ta med arbeidsforholdet i a-meldinga.  Send inn en a-melding på kun arbeidsforhold for denne ansatte på September. 

 

med i amld.JPG

 

Når du har sendt inn arbeidsforholdet for September, fjern haken for "med i a-melding" og du kan nå sende inn a-melding for Oktober. 

 

Om a-meldinga forsatt blir avvist ta kontakt med oss på 09101 så vi kan hjelpe deg. 

Ha gjerne Teamviewer klar 🙂 

 

 

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"