Mine områder
Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hjelp

Halv skatt i november/desember i praksis

04-11-2021 10:49 (Sist oppdatert 04-11-2021)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 773 Visninger
 

Fritak for forskuddstrekk i lønn og godtgjørelser i november/desember.

I følge reglene om forskuddstrekk skal ansatte med månedslønn være fritatt for forskuddstrekk i lønn eller godtgjørelse for siste halvdel av novemer eller første halvdel av desember måned. Lønnstakere med 14-dagers lønn skal være fritatt for forskuddstrekk ved siste utbetaling i november eller første ubetaling i desember. Fritaket gjelder også lønnstakere som bare hjelper til i tiden før jul.

 

1. Ansatte med 14-dagerslønn
I oppgavevalg Periodens lønn | Lønnsberegning velges "Skatt i desember 14-dgrlønn (null skatt)" i feltet Skatt.

Det vil ikke bli beregnet ordinært forskuddstrekk på noen av de ansatte ved denne lønnsberegningen. For lønnsarter som er definert med Prosent i Grunnlag Skatt, dvs forskuddstrekk med marginalprosent, beregnes fullt forskuddstrekk. Dette gjelder også eventuelt påleggstrekk og frivillig forskuddstrekk.

 

2. Ansatte med månedslønn
I oppgavevalg Periodens lønn | Lønnsberegning velges "Skatt i desember mndlønn (halv skatt)" i feltet Skatt.

Forskuddstrekk på ordinær lønn vil bli halvert. For lønnsarter som er definert med Prosent i Grunnlag Skatt, dvs forskuddstrekk med marginalprosent, beregnes fullt forskuddstrekk. Dette gjelder også eventuelt påleggstrekk og frivillig forskuddstrekk.

 

3. Pensjon
Pensjon er fritatt for forskuddstrekk hele desember. Ansatte som mottar pensjon kan settes i egen ansattgruppe ved utbetaling av pensjon for desember. Deretter velges "Skatt i desember 14-dgrlønn (null skatt)" i feltet skatt ved beregningen.

Ved lønnsberegning vil pensjonen bli beregnet uten forskuddstrekk.

Månedslønnede, 14-dagerslønnede, ukeslønnede, og eventuelle pensjonister må kjøres hver for seg i aktuell periode for at dette skal fungere korrekt.

Veien til Visma.net Payroll
Aktuelt brukertips