Mine områder
Hjelp

Håndtering av naturalytelser uten lønnsutbetaling

21-04-2020 10:40 (Sist oppdatert 24-06-2021)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 1764 Visninger

Her finner du en beskrivelse på hvordan du  håndterer innberetning av naturalytelser når arbeidstakere ikke har lønn til utbetaling, for eksempel i permitteringessituasjoner der arbeidsgiver ikke utbetaler lønn og da ikke kan foreta forskuddstrekk.

 

I dette tilfellet må du korrigere vekk skatten til arbeidstaker slik at dette ikke gir en negativ lønn i lønnsberegningen. Dette gjør du ved å gå til Periodens lønn | Registrere pr person.

Her vil du da se at det er forskuddstrekket som blir beregnet tilsvarer det som ligger negativt til utbetaling.

image (1).png

 

Dette korrigerer du ved å legge inn lønnsart Korreksjon forskuddstrekk (standard lønnsart 198/298) med beløp tilsvarende forskuddstrekket med negativt fortegn.

image (2).png

 

Da vil du få rapportert inn ytelsen og beregnet arbeidsgiveravgift. Her kan du lese mer om dette i en prinsipputtalelse på skatteetaten.no

 

Det er viktig å gi Skatteetaten informasjon om dette, dersom du har arbedstakere som får innberettet naturalytelser uten at du kan beregne og gjennomføre forskuddstrekk. Dette gjør du via skjema RF-1306 .Da vil Skatteetaten vurdere om det er grunnlag for å utstede nytt skattekort eller om det skal utskrives forskuddsskatt.

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"