avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Håndtering av naturalytelser uten lønnsutbetaling

21-04-2020 10:40
  • 0 Svar
  • 1 Liker
  • 1228 Visninger

Vi får i disse dager mange henvendelser på hvordan man håndterer innberetning av naturalytelser når arbeidstakere ikke har lønn til utbetaling, for eksempel i permitteringessituasjoner der arbeidsgiver ikke utbetaler lønn og da ikke kan foreta forskuddstrekk.

 

I dette tilfellet må du korrigere vekk skatten til arbeidstaker slik at dette ikke gir en negativ lønn i lønnsberegningen. Dette gjør du ved å gå til Periodens lønn | Registrere pr person.

Her vil du da se at det er forskuddstrekket som blir beregnet tilsvarer det som ligger negativt til utbetaling.

image (1).png

 

Dette korrigerer du ved å legge inn lønnsart Korreksjon forskuddstrekk (standard lønnsart 198/298) med beløp tilsvarende forskuddstrekket med negativt fortegn.

image (2).png

 

Da vil du få rapportert inn ytelsen og beregnet arbeidsgiveravgift. Her kan du lese mer om dette i en prinsipputtalelse på skatteetaten.no

 

Det er viktig å gi Skatteetaten informasjon om dette, dersom du har arbedstakere som får innberettet naturalytelser uten at du kan beregne og gjennomføre forskuddstrekk. Dette gjør du via skjema RF-1306 .Da vil Skatteetaten vurdere om det er grunnlag for å utstede nytt skattekort eller om det skal utskrives forskuddsskatt.

Bidragsytere
FAQ
Aktuelt brukertips