Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Huldt & Lillevik Lønn
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Elin Hammerud VISMA ‎24-05-2019 14:11 )
Elin Hammerud
  • 3 Svar
  • 2 Liker
  • 1149 Visninger

Fra 2019 innføres en forenklet skatteordning for utenlandske arbeidstakere i Norge. Denne ordningen kalles kildeskatt på lønn. De fleste nye utenlandske arbeidstakere vil komme inn under denne ordningen det første året de jobber i Norge.

 

Hvis du har ansatte med Kildeskatt på lønn, vil du motta mail fra Skatteetaten etter innsendt skattekortforespørsel. 

kildeskatt.JPG

 

Ved oppdatering av skattekortopplysninger leser systemet inn informasjon om Kildeskatt og trekkprosent. Satsen for 2019 er 25%.

Ved utskrift av importjournal etter oppdatering på skattekort, vil du se hvilke ansatte dette gjelder. 

 

image.png

Du vil også se det under skattekortet på Kartotek | Personer.   

 

kildeskatt2.JPG

 

Dersom du ikke har tatt ut importjournalen og lurer på hvilke ansatte som har kildeskatt kan du 

 søke i skattekortfila du har importert. Du finner igjen skattekortfila under Altinn retur, høyreklikk og åpne den. Du kan søke i fila ved å trykke "ctrl + f" . Fødselsnummeret til de med kildeskatt vil ligge ovenfor.

 

kildeskatt3.JPG

 

Du kan også se på skattekortlista under Rapporter | Personalrapporter for å se hvilke ansatte som har 25% skattetrekk. Det vil være noen som er utenlandske, disse vil mest sannsynlig ha kildeskatt. 

 

OPPDATERING: I versjon 5.19.2 kan du se på Skattekortlista under Rapporter | Personalrapporter | Skattekortliste se hvem som har kildeskatt på lønn. 

 

Ansatte som har kildeskatt på lønn skal også trekke skatt på feriepenger. I versjon 5.19.1/5.19.2 er det ingen automatikk på dette, så dette må behandles manuelt.

Feriepenger må legges inn på lønnsart 37 Feriepenger trekkpliktig.

Vi anbefaler å legge inn et varsel på den ansatte slik at du får en påminnelse om dette ved feriepengekjøringen. 

 

 

Her kan du lese mer utfyllende hva Skatteetaten skriver om  denne ordningen. 

Bidragsytere
Kommentarer
CONTRIBUTOR ***

Det bør jo absolutt være automatikk i at H&L trekker skatt på feriepengene til de som har kildeskatt på lønn. Når vil dette være tilgjengelig?

CONTRIBUTOR *

Ser at lønnsart 37 kun drar med seg ordinære feriepenger, og ikke avtalefestede! Hvordan løser man dette med skattetrekk på de avtalefestede? Må man feks legge inn frivillige forskuddstrekk på de feriepengen da?

Hei Trine

 

Når utbetaling av feriepenger er splittet på lønnsart for ordinære og avtalefestede feriepenger kan du opprette en egen lønnsart for avtalefestede feriepnger med skatt. Da vil lønnsart 37 (Feriepenger med skatt) håndterer de ordinære og den den nye (tilsvarende standard lønnsart 33 med ja til skatt) håndtere beregning av forskuddstrekk på de avtalefestede feriepengene.

 

Mvh

Kenneth

Huldt & Lillevik