avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Lønnsart for lønnskompensasjon ved innreiserestriksjoner

26-04-2021 12:53 (Sist oppdatert 26-04-2021)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 349 Visninger

Stortinget har vedtatt å innføre en ny kompensasjonsordning for arbeidstakere som ikke kommer seg på jobb i Norge på grunn av strenge innreiserestriksjoner. Denne ordningen innebærer at de berørte arbeidstakerne får en kompensasjon på 70 % av sykepengegrunnlaget, begrenset opp til 6 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Det er arbeidsgiveren som har ansvaret for å forskuttere denne kompensasjonen til arbeidstaker. NAV vil deretter refundere beløpet til arbeidsgiver.

Denne lønnskompensasjonen gir ikke rett til feriepenger. Arbeidsgiveravgift refunderes på samme måte som ved refusjon av sykepenger.

 

Les mer om regelverket og hvem som har rett til kompensasjon på vårt fagområde for Lønn & HR. 

 

Her har du link til NAV sine sider og refusjonsskjema for lønnskompensasjon ved innreiseforbud. 

 

Opprett en ny lønnsart i H&L for denne kompensasjonen, her har vi laget et eksempel på lønnsart for fastlønn. Dersom du har timelønn må du velge Timelønn|Lønn som lønnsbeskrivelse. Evt. opprette to lønnsarter dersom du skal utbetale kompensasjon for både fastlønn og timelønn.

 

Beløpet som skal utbetales til den ansatte må beregnes manuelt.

 

Capture.JPG

Det er lurt å velge en konto i regnskapet som du ikke har andre ytelser med feriepengeopptjening på. Da letter du jobben ved feriepengeavstemmingen.

 

 

 

 

Bidragsytere
FAQ
Aktuelt brukertips