avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Vegar Hole-Stenerud
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 7003 Visninger
Fra 2017 blir det endringer i hvordan trekk for ferie skal innrapporteres i a-melding.

Fra 01.01.2017 kom det nye retningslinjer for hvordan trekk for ferie skal behandles i a-melding. Du kan se mer om dette i veiledningen til a-meldingen på www.altinn.no (søk etter ferie). Dette skal rapporteres med lønnsbeskrivelse Trekk i lønn for ferie. Det gjelder både ved trekk fortløpende – når ferien tas, og når trekk i lønn og utbetaling av feriepenger skjer i en måned – uavhengig av når ferien tas.

Fordi det er et krav om at dette skal innrapporteres på denne måten i a-meldingen fra første dag i 2017 så har vi vært nødt til å tilpasse systemet slik at det ikke lengre er mulig å bruke tidligere rutine for trekk for ferie. Denne rutinene reduserer fastlønnen, og det er ikke lenger lov å rapportere negativ fast lønn når dette gjelder trekk for ferie.

Fordi vi har løst andre store oppgaver i Huldt & Lillevik Lønn 5.0 dette året så har vi dessverre ikke hatt mulighet til å bygge om automatikken for dette trekket til årsoppgjørsversjonen. En løsning vil komme i en ny versjon som er planlagt publisert i god tid før de fleste kunder utbetaler feriepenger.

For kunder som har behov for å utføre trekket før denne versjonen kommer har vi laget en forklaring på hvordan dette gjøres manuelt, beskrivelsen finner du her.