Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Huldt & Lillevik Lønn
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Klara Vatten VISMA ‎29-01-2019 12:55
Oppgradering feiler med melding: Feil i script (Cannot insert the value NULL into column 'OutChannelID', table 'HLonnxxxx.dbo.OutMessageTypeChannel'; column does not allow nulls. INSERT fails)   Kjør scriptet(Fix_Insertfeil_OutChannelID.sql) som er vedlagt artikkelen mot klientbasen/e som feiler.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Klara Vatten VISMA ‎29-01-2019 12:54
Hvis du ved oppgradering til build 2112, eller ved opprettelse av ny klientdatabase får melding: Unit_Update_sp.sql: 'TRY_Convert',   Scenario Denne meldingen kommer hos de som har oppgradert SQLinstansen sin.  Typisk feilmelding:   Denne kan løses ved å øke Compatability Level på Master og Model databasene til høyeste mulige verdi tilgjengelig ved å logge inn i SQL Server Management Studio, utvide Databases i Object Explorer vinduet, utvid System Databases, høyreklikk på master databasen og velg Properties | Options og sett Compatability level til høyeste mulige verdi tilgjengelig. Gjør det samme på Model basen. Eksempel:      
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Klara Vatten VISMA ‎29-01-2019 11:34
OPPDATERT:  Det er nå mulig å sende inn sykepenger fra versjon 5.19.1 (2067).  Nav har åpnet opp for å motta første fraværsdag på arbeidsforholdet.   Det er ikke mulig å sende inn digital inntektsmelding som gjelder sykepenger eller svangerskapspenger fra Huldt & Lillevik pr dags dato på grunn av første fraværsdag på arbeidsforhold.   Vi avventer tilbakemelding fra NAV på når de vil åpne for mottak av datoen. Hvis det tar lang tid vil vi rette dette i Servicepacken som kommer iløpet av Januar.    Vi vil oppdatere her så fort vi vet noe mer.  I mellomtiden kan den digitaleinntekstmeldingen registreres manuelt på Altinn.no    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Klara Vatten VISMA ‎29-01-2019 11:33
Dette scenarioet gjelder fremdeles i Oktober 2018.    Noen kunder opplever at systemet henger seg opp når de skal lese inn skattekort. Dette skjer stort sett i det man forsøker å dobbeltklikke på filen i Periodens lønn | Oppdatere skattekortopplysninger eller når man høyreklikker på filen for å importere. I disse tilfellene stopper det vanligvis opp fordi det ligger gamle, ubehandlede skattekortfiler i systemet. Gå på Verktøy | Altinn | Altinn retur. Her må du finne alle skattekortfiler som gjelder 2017, merke de ubehandlede skattekortfilene og trykke på "Merk valgte som slettet". Da skal du få lov til å importere skattekort.    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎02-01-2019 11:57
 Kjør scriptet som er vedlagt artikkelen mot fellesdatabasen, normalt kalt HLonn.   NB!! Kontakt IT hvis du ikke skjønner hvordan dette gjøres.    
Vis hele artikkelen
av Elin Hammerud VISMA
Skal du nå forespørre på skattekort for 2018, må du forespørre på ALLE ansatte.    Dette fordi skattekortene for 2019 er tilgjengelige, og Altinn vil vite hvilke skattekort du vil hente.      Skattekort for 2019 kan først importeres i lønnssystemet når du har overført til 2019.     
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎06-12-2018 12:38
 Visma har endret navn på importfila man henter ut av Expense og leser inn i Lønn. Dette medfører at importen feiler pga at filnavnet var hardkodet i importen.   Man kan løse dette på 2 måter. Alternativ 1.  Bytt ut malene: VismaExpenseCSV_0.XML VismaExpenseCSV_12.XML VismaExpenseCSV_34.XML Med de ferdig redigerte malene du finner vedlagt denne artikkelen. (standardimp expense report.zip)   Malene ligger i katalogen XMLKartotek som man finner på det området som er definert som DocPath i registry på maskinen.   NB. Dette kan være samme katalog som Standard Filområde, og dette finner man ved å gå på menyen "Verktøy|Åpne standard filområde".   Men det er ikke alltid samme katalog, så er du i tvil spør IT som kan hjelpe deg å sjekke registry ved å kjøre regedit på maskinen og gå på:  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\HuldtLillevik\Lonn\Client og sjekke hvilken katalog som er satt opp som DocPath.   Alternativ 2 Rediger malene ved å høyreklikke på filen og velge Edit. Fjern teksten payrollTransfer fra fila: Ferdig redigert ser den slik ut: Trykk på File|Save eller hurtigtast Ctrl+S for å lagre endringen.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎22-11-2018 15:18
Denne feilen skal nå være løst. Men har du problemer med innlogging så kan guiden under fremdeles brukes som løsningsforslag.      Hvis du får disse eller lignende feilmeldinger ved forsøk på å starte  Lønn 5 appen i Cloud så kan du forsøke rutinen beskrevet med bilder nederst. Eksempel på feilmeldinger:     Feilretting. Lokaliser citrixikonet nede i Taskbar/Oppgavefeltet, høyreklikk og velg Advances preferences, klikk så på Reset Receiver.       Så avslutter du receiver og starter Lønn på nytt.       Hvis dette ikke hjalp så må du slette temporære filer fra nettleser, og muligens avslutte/terminere en prosess på maskinen.   Sletting av temporære filer i nettleseren. Åpne en ny tom fane i Chrome ved å trykke på + tegnet     Åpne Innstillinger ved å trykke på symbolet med 3 prikker inni som ligger under avslutttegnet øverst i høyre hjørne på nettleseren, og så på Innstillinger.     Scroll helt ned på siden som dukker opp og velg Avansert.       Klikk på Innholdsinnstillinger.     Klikk på Informasjonskapsler   Klikk på Se alle informasjonskapsler og nettstedsdata   Søk på hlasp i søkefeltet og klikk på søppelbøtten bak kategorien som vises Avslutt Google Chrome og start den på nytt, logg inn på hlasp.visma.com og prøv og start Lønn 5 på nytt.   Hvis den ikke starter så åpne Task Manager/Oppgavebehandling ved å enten trykke Ctrl+Alt+Delete, eller ved å høyreklikke på ett ledig felt på oppgavelinjen og velge Start Task Manager/Oppgavebehandling.   Trykk på More details/Flere detaljer   Lokaliser prosessen redirector.exe, marker den og velg End Task/Avslutt oppgave.   Prøv å Start Lønn på nytt. Obs. Det kan være du må trykke 2-3 ganger på ikonet før det starter.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎13-11-2018 09:53
 I forbindelse med oppgradering til høstversjonen av Lønn 5(5.18.3 1985) så må man nå klikke på dropdownmenyen(Se bilde.) for å finne sin standardprinter.   Dette skyldes at våre terminal/citrixservere ble oppgradert til Windows Server 2016, og i dette operativsystemet så har de byttet lokasjon på registrynøkkelen til Standard printer.   Derfor må man påregne å måtte klikke på dropdownmenyen for å finne den printeren man vil bruke inntil Lønn får en oppdatering hvor dette er rettet.        
Vis hele artikkelen
av Elin Hammerud VISMA
Ved generering av a-melding på versjon 5.18.3 vil noen oppleve å få denne feilmeldingen.       Dette skyldes at lønn blir rapportert sammen med et avsluttet arbeidsforhold.     Løsningen er å "dele" opp a-meldingen.  Send en a-melding med hake for innsending av kun arbeidsforhold, og en a-melding med hake for utelate arbeidsforhold fra innsending.                    Dette vil bli rettet i årsoppgjørsversjonen 5.18.4 som kommer i siste halvdel av Desember.     
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Elin Hammerud VISMA ‎03-10-2018 11:22
 Vi opplever at gamle a-meldinger dukker opp igjen under Periodens lønn | A-melding | fanen Generere a-melding.  Disse meldingene ligger og sperrer for innsending av nye a-meldinger.  For å få fjernet disse gamle meldingene må dere ta kontakt med deres forhandler eller vår support på 09102.         
Vis hele artikkelen
av Vidar Kristiansen4 VISMA
 Såfremt du har en aktiv nettverkskobling på maskinen din så vil altså ikke Lønn 5 bli borte fra maskinen selv om du ikke gjør noe på en hel arbeidsdag.    Hvis Lønn forsvinner etter lunsj eller random iløpet av dagen så har du mistet kontakten med vår Citrixserver.    Årsakene til det kan være mange, men som hovedregel så skal dette ikke skje hvis det er en aktiv nettverkskobling på maskinen din.   Ting man kan sjekke selv er dvalemodus og hibernateinnstillinger. Andre mer skjulte innstillinger kan være strømsparingsinnstillinger på nettverkskort.  
Vis hele artikkelen
av Vidar Kristiansen4 VISMA
 Når man sender inn en supportsak så er det ønskelig at bildene man legger ved inneholder så mye relevant informasjon som mulig.   Man bør f.eks ta bilde av hele kartoteket man jobber i når man får feilmelding.   Evt. sensitive data kan enkelt redigeres bort før man sender det inn hvis man bruker f.eks det innebygde utklippsverktøyet i Windows som heter SnippingTool.exe. (Se eksempelbilde under) For å starte SnippingTool klikk på Windows Startknappen din og skriv inn Snippingtool.exe.   Support bruker veldig mye tid på å innhente informasjon pga at de vedlagte bildene ikke viser hvilket kartotek feilen oppsto i, noe som enkelt kan løses ved å ta bedre bilder.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hanna Eid VISMA ‎08-03-2018 10:25
For kunder som bruker skatteregel "Skattefri organisasjon", "Nettolønn", "Nettolønn Sjømenn",  "Svalbardinntekt", "Særskilt fradraf for sjøfolk", "Inntekt på Jan Mayen..."   på Kartotek | Personer er det problemer med visningen av skatteberegning på versjon 5.18.1 (1845).   Eksempel: På Kartotek | Personer ligger det skatteregel "Skattefri organisasjon" og 35 % skatt. I Periodens lønn | Registrere per person beregnes skatten etter 50 %. Når du kjører lønnsberegning og tar ut lønnsrapporter (lønnslipp og bankliste) så er det riktig (35%). Det vil si at utbetalingen og innberetningen på personen blir riktig, det er kun visningen i Periodens lønn | Registrere per person som er feil.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎29-01-2018 12:05
Gå på: https://hlasp.visma.com/ Hvis du ikke ser linken "Forgot your password?" til høyre for knappen "Log on" så trykk på knappene: Control(Ctrl) + funksjonstast F5 samtidig for å laste siden på nytt.   Trykk på teksten "Forgot your password" og følg anvisningene på skjermen.   Husk at den nye passordet må tilfredstille passordreglene: Det nye passordet må inneholde minst 10 tegn totalt, det må bestå av minst 1 stor bokstav, små bokstaver og tall og kan ikke inneholde fornavn/etternavn.   Du kan bruke denne løsningen både hvis du har glemt passordet, eller hvis kontoen din har gått ut på dato.( Hvis du ikke rakk å bytte før de 5 dagene løp ut fra du mottok meldingen om at du måtte bytte passord innen 5 dager.)
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎09-01-2018 11:51
 EDIT 9/1-2018. Det viser seg at alle innstillinger må stå til Norsk Bokmal på Windowsbrukeren under Region og Språk.   Noen kunder får denne feilmeldingen når de går på Periodens lønn - Oppdater skattekort - oppdater skattekortopplysninger og klikker på returfilen fra Altinn:   Årsaken til feilen er at Windows-brukeren er satt opp til å kjøre Lønn med feil "systemspråk".   Åpne Control panel|Region og fanen "Administrative". Hvis "Current language for non-Unicode programs" står til noe annet enn "Norsk Bokmål" (Norwegian Bokmål hvis du har engelsk windows), så må du endre til  "Norsk Bokmål"    Trykk "Change system locale" og endre denne til "Norsk Bokmål" (Norwegian Bokmål hvis du har engelsk windows). Du får så beskjed om at du må starte PC på nytt for at dette skal tre i kraft.   Restart PC/Server slik den ber om, gå i Lønn og forespør på nytt for å få inn en ny retur, denne skal du så kunne lese inn uten å få "problem med XML-fil".       
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎25-10-2017 15:47
 Dette skyldes feil i nettleseren(Google Chrome). Lokaliser knappen med de 3 prikkene øverst i høyre hjørne i Chrome og klikk på den. Click på ikonet øverst i hjørnet Velg "Innstillinger". Scroll ned i bunnen på siden og velg "Avansert". Scroll ned i bunnen på siden og velg "Tilbakestill" og klikk på "Tilbakestillknappen".   Restart nettleseren og logg inn i hlasp.visma.com på nytt.   Visma anbefaler ikke bruk av andre nettlesere enn Chrome mot NetScaler i HLASP, men hvis du bruker en annen nettleser og får denne feilen så bruk samme fremgangsmåte og resett nettleseren du bruker.    
Vis hele artikkelen
Relevante linker
Prøv Visma Sign