Huldt & Lillevik Lønn
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA i går
Huldt & Lillevik Lønn 5.0 vil ikke være tilgjengelig i vårt Cloud miljø fra torsdag 24. januar kl. 20.00 til fredag 25. januar kl. 08.00. Det vil være nedetid som følge av Service-pack oppgradering på versjon 5.19.1 av Huldt & Lillevik Lønn 5.0.  Denne versjonen blir lagt inn fordi den har med funksjonalitet for å sende personoppsummering på Payslip.   Vi vil legge ut en "servicepack" av Lønn 5 i Cloud medio januar som håndterer utsending av "Elektronisk personoppsummering".   Alle kunder som har Payslip i Cloud/HLASP, og ønsker å sende den "Elektroniske personoppsummeringen" dit, må avvente å sende disse inntil denne versjonen er lagt inn.   Vi vil kommunisere når dette skjer her på Community. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎14-01-2019 12:39
 Det jobbes med å utbedre feilen.  Artikkelen oppdateres når feilen er utbedret.   Feilen er omsider utbedret. Vi beklager evt. ulemper dette har medført.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Elin Hammerud VISMA ‎14-01-2019 10:46
Altinn har problemer med å sende tilbake skattekort retur. Vi har meldt saken til de, og håper på snarlig løsning.    Du kan prøve å hente retur igjen senere i dag.  Dette skal nå være løst!  Det skal ikke være nødvendig å gjøre en ny forespørsel.   
Vis hele artikkelen
av Elin Hammerud VISMA
 Det er ikke mulig å sende inn digital inntektsmelding som gjelder sykepenger eller svangerskapspenger fra Huldt & Lillevik pr dags dato på grunn av første fraværsdag på arbeidsforhold.   Vi avventer tilbakemelding fra NAV på når de vil åpne for mottak av datoen. Hvis det tar lang tid vil vi rette dette i Servicepacken som kommer iløpet av Januar.    Vi vil oppdatere her så fort vi vet noe mer.  I mellomtiden kan den digitaleinntekstmeldingen registreres manuelt på Altinn.no    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av VidarS VISMA ‎02-01-2019 13:36
Lønn | Fil | Importer fra tekstfil   Det viser seg at den nye versjonen av Expense genererer lønnsfil med navn report.csv. Tidligere var navnet payrollTransfer.csv og H&L Lønn aksepterer vanligvis bare dette filnavnet.    Foreløpig løsning er å bytte navn på filen til payrollTransfer.csv før en importerer i Lønn.   Oppdatering: H&L Lønn i Cloud og neste versjon blir oppdatert til å akseptere hviket som helst filnavn fra Expense. Inntil dette er gjennomført er workaround fortsatt å endre filnavnet som ovenfor.   Oppdatering 2: Expense har fått tilbake de gamle filnavnene og Lønn er blitt endret til å akseptere hviketsomhelst.csv så bør vare løst for alle.   
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎02-01-2019 11:57
 Kjør scriptet som er vedlagt artikkelen mot fellesdatabasen, normalt kalt HLonn.   NB!! Kontakt IT hvis du ikke skjønner hvordan dette gjøres.    
Vis hele artikkelen
av Elin Hammerud VISMA
Skal du nå forespørre på skattekort for 2018, må du forespørre på ALLE ansatte.    Dette fordi skattekortene for 2019 er tilgjengelige, og Altinn vil vite hvilke skattekort du vil hente.      Skattekort for 2019 kan først importeres i lønnssystemet når du har overført til 2019.     
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎06-12-2018 12:38
 Visma har endret navn på importfila man henter ut av Expense og leser inn i Lønn. Dette medfører at importen feiler pga at filnavnet var hardkodet i importen.   Man kan løse dette på 2 måter. Alternativ 1.  Bytt ut malene: VismaExpenseCSV_0.XML VismaExpenseCSV_12.XML VismaExpenseCSV_34.XML Med de ferdig redigerte malene du finner vedlagt denne artikkelen. (standardimp expense report.zip)   Malene ligger i katalogen XMLKartotek som man finner på det området som er definert som DocPath i registry på maskinen.   NB. Dette kan være samme katalog som Standard Filområde, og dette finner man ved å gå på menyen "Verktøy|Åpne standard filområde".   Men det er ikke alltid samme katalog, så er du i tvil spør IT som kan hjelpe deg å sjekke registry ved å kjøre regedit på maskinen og gå på:  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\HuldtLillevik\Lonn\Client og sjekke hvilken katalog som er satt opp som DocPath.   Alternativ 2 Rediger malene ved å høyreklikke på filen og velge Edit. Fjern teksten payrollTransfer fra fila: Ferdig redigert ser den slik ut: Trykk på File|Save eller hurtigtast Ctrl+S for å lagre endringen.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎22-11-2018 15:18
Denne feilen skal nå være løst. Men har du problemer med innlogging så kan guiden under fremdeles brukes som løsningsforslag.      Hvis du får disse eller lignende feilmeldinger ved forsøk på å starte  Lønn 5 appen i Cloud så kan du forsøke rutinen beskrevet med bilder nederst. Eksempel på feilmeldinger:     Feilretting. Lokaliser citrixikonet nede i Taskbar/Oppgavefeltet, høyreklikk og velg Advances preferences, klikk så på Reset Receiver.       Så avslutter du receiver og starter Lønn på nytt.       Hvis dette ikke hjalp så må du slette temporære filer fra nettleser, og muligens avslutte/terminere en prosess på maskinen.   Sletting av temporære filer i nettleseren. Åpne en ny tom fane i Chrome ved å trykke på + tegnet     Åpne Innstillinger ved å trykke på symbolet med 3 prikker inni som ligger under avslutttegnet øverst i høyre hjørne på nettleseren, og så på Innstillinger.     Scroll helt ned på siden som dukker opp og velg Avansert.       Klikk på Innholdsinnstillinger.     Klikk på Informasjonskapsler   Klikk på Se alle informasjonskapsler og nettstedsdata   Søk på hlasp i søkefeltet og klikk på søppelbøtten bak kategorien som vises Avslutt Google Chrome og start den på nytt, logg inn på hlasp.visma.com og prøv og start Lønn 5 på nytt.   Hvis den ikke starter så åpne Task Manager/Oppgavebehandling ved å enten trykke Ctrl+Alt+Delete, eller ved å høyreklikke på ett ledig felt på oppgavelinjen og velge Start Task Manager/Oppgavebehandling.   Trykk på More details/Flere detaljer   Lokaliser prosessen redirector.exe, marker den og velg End Task/Avslutt oppgave.   Prøv å Start Lønn på nytt. Obs. Det kan være du må trykke 2-3 ganger på ikonet før det starter.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎13-11-2018 09:53
 I forbindelse med oppgradering til høstversjonen av Lønn 5(5.18.3 1985) så må man nå klikke på dropdownmenyen(Se bilde.) for å finne sin standardprinter.   Dette skyldes at våre terminal/citrixservere ble oppgradert til Windows Server 2016, og i dette operativsystemet så har de byttet lokasjon på registrynøkkelen til Standard printer.   Derfor må man påregne å måtte klikke på dropdownmenyen for å finne den printeren man vil bruke inntil Lønn får en oppdatering hvor dette er rettet.        
Vis hele artikkelen
av Elin Hammerud VISMA
Ved generering av a-melding på versjon 5.18.3 vil noen oppleve å få denne feilmeldingen.       Dette skyldes at lønn blir rapportert sammen med et avsluttet arbeidsforhold.     Løsningen er å "dele" opp a-meldingen.  Send en a-melding med hake for innsending av kun arbeidsforhold, og en a-melding med hake for utelate arbeidsforhold fra innsending.                    Dette vil bli rettet i årsoppgjørsversjonen 5.18.4 som kommer i siste halvdel av Desember.     
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎22-10-2018 12:38
Dette scenarioet gjelder fremdeles i Oktober 2018.    Noen kunder opplever at systemet henger seg opp når de skal lese inn skattekort. Dette skjer stort sett i det man forsøker å dobbeltklikke på filen i Periodens lønn | Oppdatere skattekortopplysninger eller når man høyreklikker på filen for å importere. I disse tilfellene stopper det vanligvis opp fordi det ligger gamle, ubehandlede skattekortfiler i systemet. Gå på Verktøy | Altinn | Altinn retur. Her må du finne alle skattekortfiler som gjelder 2017, merke de ubehandlede skattekortfilene og trykke på "Merk valgte som slettet". Da skal du få lov til å importere skattekort.    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Elin Hammerud VISMA ‎03-10-2018 11:22
 Vi opplever at gamle a-meldinger dukker opp igjen under Periodens lønn | A-melding | fanen Generere a-melding.  Disse meldingene ligger og sperrer for innsending av nye a-meldinger.  For å få fjernet disse gamle meldingene må dere ta kontakt med deres forhandler eller vår support på 09102.         
Vis hele artikkelen
av Vidar Kristiansen4 VISMA
 Såfremt du har en aktiv nettverkskobling på maskinen din så vil altså ikke Lønn 5 bli borte fra maskinen selv om du ikke gjør noe på en hel arbeidsdag.    Hvis Lønn forsvinner etter lunsj eller random iløpet av dagen så har du mistet kontakten med vår Citrixserver.    Årsakene til det kan være mange, men som hovedregel så skal dette ikke skje hvis det er en aktiv nettverkskobling på maskinen din.   Ting man kan sjekke selv er dvalemodus og hibernateinnstillinger. Andre mer skjulte innstillinger kan være strømsparingsinnstillinger på nettverkskort.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar Kristiansen4 VISMA ‎30-07-2018 13:10
Det er oppdaget Access Violation-feil flere steder i Lønn 5 på 5.18.2.   De stedene som er rettet på 1912 er: Ved bytte av klient via menyen Oppgaveliste. Ved registrering i Periodens Lønn. Ved forsøk på å ta enkeltfils backuper i Systemvedlikehold.   Feilen/e oppstår hvis man bytter fra en klient til en annen ved å velge klient inne i Lønn, og så fortsetter å jobbe på klienten man byttet til.    Build 1912 skal rette alle feilene som er listet over.      
Vis hele artikkelen
av Vidar Kristiansen4 VISMA
 Lønn 5, 5.18.2(1912) retter Access Violation feilene på A-Melding, Periodens lønn og Separat fils backup i Systemvedlikehold.   Er man plaget av disse meldingene på de respektive menyvalg så oppgrader til siste versjon av Lønn.
Vis hele artikkelen
av Vidar Kristiansen4 VISMA
 Når man sender inn en supportsak så er det ønskelig at bildene man legger ved inneholder så mye relevant informasjon som mulig.   Man bør f.eks ta bilde av hele kartoteket man jobber i når man får feilmelding.   Evt. sensitive data kan enkelt redigeres bort før man sender det inn hvis man bruker f.eks det innebygde utklippsverktøyet i Windows som heter SnippingTool.exe. (Se eksempelbilde under) For å starte SnippingTool klikk på Windows Startknappen din og skriv inn Snippingtool.exe.   Support bruker veldig mye tid på å innhente informasjon pga at de vedlagte bildene ikke viser hvilket kartotek feilen oppsto i, noe som enkelt kan løses ved å ta bedre bilder.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Maren Langlo VISMA ‎06-06-2018 15:19
Feilen er rettet i servicepack av versjon 5.18.2 (1911) som er tilgjengelig for nedlasting. Cloudkunder blir oppgradert onsdag kveld.    Feilmeldingen kan se slik ut:    Løsningen er å avslutte og starte opp lønnsystemet på nytt.    Dette gjelder også i Cloud. Man kan ikke sende A-melding på 1 klient, bytte klient for så og sende A-melding på den også.   Man må avslutte Lønn etter innsending av A-melding hvis man vil sende på flere selskaper/klienter, og så starte på nytt for å sende på neste.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hanna Eid VISMA ‎23-04-2018 16:03
Feil ved synkronisering mot Visma.Net i H&L Lønn 5 versjon 1845. Dette gjelder ikke kunder som har filbasert overføring, eller ikke benytter Expense. Kun kunder som har OPG integrasjon vil få dette problemet.     For å fikse eventuelle problemer som oppstår ved synkronisering, ta kontakt med Teknisk Support på 09102 eller support.hl@visma.com. Feilen vil ikke ødelegge noe, men fører til at informasjon ikke blir overført til Visma.net.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hanna Eid VISMA ‎08-03-2018 10:25
For kunder som bruker skatteregel "Skattefri organisasjon", "Nettolønn", "Nettolønn Sjømenn",  "Svalbardinntekt", "Særskilt fradraf for sjøfolk", "Inntekt på Jan Mayen..."   på Kartotek | Personer er det problemer med visningen av skatteberegning på versjon 5.18.1 (1845).   Eksempel: På Kartotek | Personer ligger det skatteregel "Skattefri organisasjon" og 35 % skatt. I Periodens lønn | Registrere per person beregnes skatten etter 50 %. Når du kjører lønnsberegning og tar ut lønnsrapporter (lønnslipp og bankliste) så er det riktig (35%). Det vil si at utbetalingen og innberetningen på personen blir riktig, det er kun visningen i Periodens lønn | Registrere per person som er feil.
Vis hele artikkelen
Relevante linker