avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Visma eAccounting AS kundeportal

31-08-2021 12:22
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 92 Visninger

I 2021 lanserte vi en ny kundeportal for våre kunder, slik at det skal være enklere for dere å holde oversikt over sakene dere har med oss. I denne artikkelen skal vi gå i gjennom denne portalen, samt noen tips og triks for å ha en strukturert oversikt over den dialogen dere har med oss.

 

Hvordan bruke Kundeportalen

Dere vil finne kundeportalen inne i Hjelpesenteret for produktet ditt, for å komme hit trykker dere på Spørsmålstegnet som dere finner i oppgavelinjen øverst i bildet.

 

Oppgavelinje.PNG

 

Dette vil åpne hjelpesenteret der du kan finne enkle how-to artikler om programmet, men for å finne kundeportalen skal du på startsiden. Om du får opp en artikkel når du åpner hjelpesenteret skal du trykke på hjemknappen øverst i bildet, og deretter velger du Mine saker som markert på bildet under.

 

HC.PNG

 

Du kan også komme til kundeportalen via denne linken, eller via supportsidene her på community. Om du ikke kommer inn direkte fra ditt produkt, kan det være at kundeportalen krever innlogging. Isåfall bruker du samme innlogging som du ville ha gjort for å komme inn på ditt program.

 

Når du kommer inn i kundeportalen vil du komme rett inn i saksoversikten, her vil du kunne se dine eller selskapets saker. Så la oss se litt på hva du kan gjøre her inne:

 

Kundeportal.PNG 

  • Øverst i bildet kan du se tre “faner” som du kan velge i mellom: Knowledge, Supportsaker og nedlastinger.
    • Knowledge: Her kan du finne artiklene som ligger i Visma Community, du vil ha muligheten til å søke samt filtrere etter produkt og for eksempel publiseringsdato.
    • Supportsaker: Her finner du dine og selskapets supportsaker, du vil få en oversikt over sakene som ligger der.
  • Rett under “fanene” finner du et søkefelt, her kan du søke etter en spesifikk sak om det er noe du vil sjekke. På høyre side av søkefeltet finner du en filtreringsmulighet, her har du muligheten til legge inn noen egendefinerte filtre som kan hjelpe deg med å finne en sak.
  • Under søkefeltet finner du muligheter til å endre bilde du står i; her finner du muligheter til å filtrere på åpne eller alle saker, samt dine eller hele selskapets saker.

 

Opprett en sak

Når du skal komme i kontakt med oss, så er kundeportalen en veldig god måte å gjøre dette på. For å komme i gang med å opprette en ny sak, trykker du på Ny sak oppe i høyre hjørne. Dette vil føre deg videre til en side hvor du kan legge inn din henvendelse til oss.

 

Ny sak.PNG

 

Her skal du legge inn informasjonen du vil ha med i saken din, og det er noen ting du kan gjøre for at det blir enklere for oss å hjelpe deg. Det første det er greit å se på er om det er korrekt kundenavn på det første fetlet. Om det er slik at du har flere lisenser med oss, kan det være greit å dobbeltsjekke om det er riktig lisens du sender saken fra. Etter det skal du legge inn produkt og sakstype, dette er for å kunne gi deg den beste hjelpen så raskt som mulig. Du vil også ha muligheten til å gjøre saken privat, det vil si at ingen andre brukere i selskapet skal kunne se saken i sin oversikt eller ikke.

 

Nå er det på tide å legge inn selve saken, fyll ut feltene med Emne og beskrivelse. Vennligst vær så nøyaktig du kan under beskrivelse, slik at vi kan løse saken så fort som mulig. Under beskrivelsesfeltet har du også mulighet å legge ved vedlegg om det skal være nødvendig.

 

Det du kan merke når du begynner å skrive inn saken din, er at feltet på høyresiden vil oppdatere seg. Her vil det komme opp relevante artikler fra vår kunnskapsbase som kan besvare spørsmålet ditt, så det kan være lurt å se igjennom om du kan finne svaret på det der.

 

Når det er gjort er saken sendt inn til oss og du vil få en bekreftelse på e-post, og det er bare å vente på at vi tar tak i den.

 

Ny sak 2.PNG

 

Etter saken er sendt inn vil du få alle oppdateringer på denne siden, den vil du komme til ved å trykke deg inn på saken fra forsiden. Her vil du se status på saken, samt alle oppdateringer under meldinger. Der vil du også ha muligheten til å svare oss om nødvendig, ved å trykke på Ny melding. Om du føler at saken er løst, kan du også lukke saken om vi ikke har gjort det, slik at du kan ha en enkel og oversiktlig saksoversikt.