Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Turi M Sorensen VISMA ‎06-03-2019 15:22 )
Visma Mamut AS
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 6149 Visninger

I noen sjeldne tilfeller har det vært praktisk med en «dummy ansatt» i Mamut, f.eks. ved registrering av Obligatorisk Tjenestepensjon eller Avgiftspliktige ytelser refundert av NAV.

Dersom du har en slik dummy ansatt i systemet, må du registrerer denne med en tidligere sluttet dato slik at den ikke tas med i A-meldingen. I tillegg må du legge inn et personnummer på denne ansatte, men det må ikke være et ekte personnummer. Altså ikke ditt eget eller en av dine ansatte.  Velg et tilfeldig tall. Mamut vil reagere på det og si at det er ugyldig, men det er kun en advarsel.
NB: Fra og med versjon 19.1.1188 kan du droppe personnummeret på dummy-ansatte.

Du kan kan nå bruke denne til å registrere OTP (lønnsart 615) og Avgiftspliktige ytelser refundert av NAV (lønnsart 785 standard), da disse lønnsartene vil oppsummeres og rapporteres på firmanivå.

Merk at det er ikke nødvendig å ha en dummy ansatt.  OTP og refusjon fra NAV kan fint kjøres på daglig leder/lønnsansvarlige. Men det forutsetter at bedriften kun har et virksomhetsnummer og AGA sonen dermed er den samme for alle.
Dummy ansatt er også en kompliserende faktor siden det jo er "en ekstra ansatt" å forholde seg til.  På generelt grunnlag anbefaler vi å unngå dummy ansatt. 

Bidragsytere