Mine områder
Hjelp

Bruk av topptekst på nettsted og i nettbutikk

13-07-2017 10:19 (Sist oppdatert 24-01-2019)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 817 Visninger

I Mamut kan du nå velge å sette inn en topptekst som skal vises på nettstedet, i nettbutikken og ved betaling i kassen. Du har valg om du vil benytte Forenklet topp med firmalogo eller om du vil benytte Avansert topp med eget innhold. 

Muligheten for å legge inn topptekst finner du ved å gå til Vis - Netthandel - Rediger nettsted - Virksomheten - Topptekst.

Ved valg av Forenklet topp med firmalogo kan du sette inn firmalogo ved å klikke på knappen Velg logofil. Du vil da kunne bla deg frem til katalogen der du har lagret logofilen din. Anbefalt logostørrelse er120 x 70 piksler og i formatet GIF eller JPG. Det er mulig å benytte en bredere logo i flere av designmalene.

Velger du Avansert topp med eget innhold, kan du tilpasse din egen topptekst som kan vises på alle sider på nettstedet, i nettbutikken og ved betaling i kassen. Toppteksten kan inneholde både tekst, logo og eventuelt andre bildefiler om ønskelig. Innholdet kan redigeres på samme måte som innhold på andre sider på nettstedet.


Merk!
 Ikke alle programversjoner og/eller designmaler inneholder funksjonaliteten for Topptekst. Dette gjelder designmaler der området avsatt til header er plassert ved siden av innholdsdelen, altså ikke over/oppå. Det vil her bare være hensiktsmessig med en liten firmalogo.

Tips! Bruk av firmalogo (i form av GIF med transparent bakgrunnsfarge), gjerne plassert oppå et bakgrunnsbilde som er relatert til din bedrift/bransje, er for tiden mye brukt innen nettsteddesign. Ved hjelp av slike enkle metoder er det mulig på egen hånd å få til et profesjonelt og unikt preg på dine nettsider. Du kan selvsagt også sette inn linker internt på nettstedet, eller eksterne linker, i dette området. Bruk gjerne tabeller for å strukturere innhold og sette av ønsket plass.


Bidragsytere