avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Sara Malm VISMA ‎16-01-2018 14:05 )
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 5436 Visninger

Overfør dine kunder, leverandører og artikler til Visma eAccounting via Excel/CSV- fil.

Eksport av data fra Mamut via Excel

Denne metoden skal benyttes dersom du har mer enn 2500 artikler, kunder og/eller leverandører i Mamut. 

For at du skal få ut en eksportfil som er kompatibel med Visma eAccounting må du kjøre et script. Vennligst merk deg at scriptet kun kan kjøres på maskiner med Windows Vista eller nyere. Scriptet må kjøres på maskinen som fungerer som server. Dette hvis du kjører programmet på flere maskiner.

1. Gå til http://cdl.mamut.com/BIN/Support/MamutScriptTool/SetupMamutScriptTool.msi og velg å lagre SetupMamutScriptTool.msi filen på skrivebordet (eller annen mappe). Kjør deretter installasjonsfilen og følg veiviseren for å installere Mamut Script Tool. Dersom dere har Windows 8 får dere en sikkerhetsmelding. Dere må da klikke på Mer informasjon og velge å kjøre likevel.

2. Når programmet er installert og har startet opp, vil du få beskjed om å oppgi Customer # og Password #.
Bruk følgende koder og klikk Log in.

Customer: 3301555
Password: 305313

 

 

3. Finn firmaet du skal eksportere ut i fra under "Select company database".

 

4. Velg hvor du ønsker at Excel filen skal legge seg nederst til høyre i bildet.

5. Velg filformat CSV og huk av for ANSI 1252

6. Marker det skriptet som skal kjøres. Kjør det en gang for kunder og en gang til for produkter. Dersom skriptet krever at du oppgir ett eller flere parametere vil du få opp en liste med disse. Fyll i så fall inn gyldige verdier for parameteret/parameterene og klikk Run (Alt+R).

7. Etter at du har klikket på Run vil du finne filene der du valgte å lagre de. Disse er nå klare til å importeres inn i Visma eAccounting.

Import til Visma eAccounting

Logg deg inn i programmet på www.vismaonline.no for å importere filene. Usikker på din innloggingsinformasjon? Klikk her for å aktivere konto. 

Du skal nå ha en fil som er kompatibel med Visma eAccounting. Dette innebærer at du kan importere denne direkte. Skulle du få feilmelding ved import, åpne CSV- filen og sjekk at alle felter er korrekt utfylt i henhold til guide.

For å importere registrene inn i Visma eAccounting må du gå til Innstillinger – Import og eksport. Klikk på det registeret du ønsker å importere inn og klikk «Ny import». Hent opp filen fra din datamaskin og klikk «Neste». Du benytter samme fremgangsmåte for alle registrene.

Når dette er gjort vil du se at alle dine tidligere opplysninger lagt opp på kunder, leverandører og artikler ligger inne i Visma eAccounting. Du finner kunder og artikler under Salg, og leverandører under Innkjøp.

NB, Benytter du kun fakturering vil du kun ha artikler og kunder.

Du kan også importere inn kontoplan under Innstillinger - Import og eksport - Import av kontoplan. Klikk her for mer info. 

Alt er nå tilrettelagt for at du kan ta i bruk programmet!

Ta en titt på vår «Kom i gang»- guide for å bli bedre kjent med de ulike funksjonene.

Hva skjer nå med mitt Mamut- program?

Du vil fortsatt ha tilgang til all regnskapsdata i ditt tidligere program. Du trenger derfor ikke å legge inn regnskap fra tidligere år. Det kan likevel være lurt å ta en sikkerhetskopi for å være sikker på at du har bevart dine data. Vi anbefaler deg å lagre denne på et nettbasert lagringssted eller på ekstern harddisk. Sikkerhetskopiering utføres ved å klikke på Fil - Sikkerhetskopiering - Utfør Sikkerhetskopiering. 

Se også video! 

 

 

 

 

Bidragsytere