Mine områder
Hjelp

Er dekningsbidraget på ordrelinjen ikke det samme som i produktmodulen?

23-03-2005 08:00 (Sist oppdatert 16-10-2018)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 753 Visninger

Årsaken til at dekningsbidraget på ordrelinjen ikke er det samme som i produktmodulen, er at det i Mamut er angitt at Innkjøpspris skal være grunnlaget for kostprisen.


Denne innstillingen finner du ved å velge menyen Vis - Innstillinger - Firma - Innstillinger per modul - Produkt - Prishåndtering:
Mamut - dekningsbidrag_01.PNG


Øverst i vinduet prishpndtering kan du velge mellom Innkjøpspris eller Produktregister som Grunnlag for kostpris.
Dersom du velger Produktregister vil dekningsbidraget på ordrelinjen bli likt som i produktregisteret.

Hvis du ønsker at Innkjøpspris skal være grunnlag for kostprisen må du først sjekke valget Prinsipp for lageroppdatering, som du finner under fanekortet Lagerhåndtering. Prinsipp for lageroppdatering vil enten være FIFU (Først inn, først ut) eller SIFU (Sist inn, først ut).
Mamut - dekningsbidrag_02.PNG

Deretter kan du gå til Vis - Lager - Lager - Lagerbevegelser og reservasjoner, og søke etter produktet det gjelder. Legg inn produktnummer, fjern dato og trykk oppdater. Du vil da se hva innkjøpsprisen på produktet er:
Mamut - dekningsbidrag_03.PNG

Sjekk så hva innkjøpsprisen er på produktet. Det er denne innkjøpsprisen som vil være med i grunnlaget for kostprisen, og som igjen vil bestemme dekningsbidraget på ordrelinjen (forutsatt at du har valgt at Grunnlag for kostpris skal være Innkjøpspris)

MERK: Det er kun innkjøp som har status Mottatt, som vil ha en innkjøpspris det vil beregnes ut fra. Om innkjøpet står i status bestilt, vil mamut måtte beregne (les: gjette seg til) en innkjøpspris via en ganske så komplisert formel. Så det vil altså lønne seg å motta innkjøpet før ordren leveres.

Bidragsytere