Mine områder
Hjelp

Har du et domenenavn som du ønsker å linke til ditt Mamut nettsted?

13-07-2017 10:59 (Sist oppdatert 17-11-2020)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1941 Visninger

 Hvis du allerede har et domenenavn på Internett kan du koble dette til ditt nettsted som er opprettet i Mamut.

 

Slik kobler du domenet opp mot ditt nettsted i Mamut:

Sett opp en CNAME peking på ditt domene (feks www.dittdomene.no) til nettsiden som er registrert på mamutweb.com, f.eks dittnettsted.mamutweb.com.

  1. Når dette er oppdatert på internett (tar opptil 24 timer) kan domenet og nettsiden kobles i Mamut ved å gå inn på Vis – Netthandel – Nettstedinnstillinger – Admin – Tilknytt/fjern domene.
  2. Skriv inn deres domenenavn med WWW foran i feltet for Domene.
  3. Huk av for Domenet videresendes allerede til dittnettsted.mamutweb.com.
  4. Trykk Neste. Programmet vil nå sjekke at domene er satt opp til å peke mot korrekt mamutweb.com side og om det er det vil koblingen settes opp. Adressen til ditt nettsted vil nå kun være domenenavnet du har angitt.
    MERK: Om du får melding om at domene ikke videresendes riktig må det dobbeltsjekkes med domeneleverandør at domenet er satt opp korrekt med en CNAME peking.

 

TIPS: Det er også mulig å opprette et annet sub-domene, f.eks. shop.dittdomene.no om du ønsker å koble nettbutikken i Mamut opp til dette. Dette kan være en ide om man har valgt å kun bruke nettbutikken i Mamut, og har en nettside som er opprettet utenfor Mamut på for eksempel adressen www.dittdomene.no.

Bidragsytere